Dost kan als aangever domper Sporting niet voorkomen

Reacties

Sporting Lissabon heeft zondag de zege op Vitoria Guimarães uit handen gegeven (1-1). Bas Dost liet wel zien meer te zijn dan alleen een afmaker.

Dost kan als aangever domper Sporting niet voorkomen

Tegen Vitoria Guimarães liet Dost zich zondag niet zien als goalgetter. De spits, die met achttien doelpunten topscorer is van de Portugese competitie, bewees zich als aangever. Want in plaats voor eigen succes te gaan legde hij in de 35ste minuut met het hoofd de bal panklaar neer voor Alan Ruiz. De Argentijn maakte het vervolgens af: 1-0.

Enkele minuten later bleef het knappe voorwerk van Dost zonder resultaat. De Oranje-international zette met een knappe voetbeweging Bruno César vrij voor keeper João Miguel, die echter de 2-0 voorkwam.

Die redding bleek een kwartier voor het einde belangrijk voor Guimarães, dat via Moussa Marega de stand gelijktrok. Met het inbrengen van Luc Castaignos probeerde Sporting puntenverlies te voorkomen. Maar het bleek tevergeefs, waardoor de voorsprong op nummer vier Sporting Braga niet kon worden vergroot tot acht punten.

Voor bondscoach Danny Blind is de vorm van Dost goed nieuws. Oranje speelt op 25 maart in Sofia de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije. Drie dagen later volgt de vriendschappelijke interland tegen Italië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.