Dost: 'Ik hoop dat ik eind maart weer kan spelen'

Reacties

Bas Dost hoopt volgende week een grote stap te zetten in zijn revalidatie. De spits van VfL Wolfsburg herstelt op dit moment van een zware voetblessure.

Dost: 'Ik hoop dat ik eind maart weer kan spelen'

'Ik hoop dat ik eind maart weer kan spelen', zegt de viervoudig Oranje-international in gesprek met Kicker. Dost (26) brak begin januari een middenvoetsbeentje tijdens het trainingskamp met zijn club in Portugal. Aankomend weekend mag het gips eraf. 'Dan kan ik beginnen de voet te belasten', verheugt hij zich op dat moment.

Dost revalideerde de laatste tijd in Nederland, waar hij veel aan krachttraining deed. Binnenkort mengt hij zich stapsgewijs weer bij zijn ploeggenoten, die een moeilijke fase doormaken in de Bundesliga. Na zeven wedstrijden zonder zege staat de club inmiddels achtste. 'Het is jammer dat het op dit moment niet zo goed gaat', houdt Dost zich op de vlakte wat betreft de sportieve crisis.

Dost werd voor de winterstop immers gepasseerd door trainer Dieter Hecking. Zijn blessure kwam op het moment dat hij net zijn basisplaats hoopte te heroveren. 'Dat is bitter. Maar ik probeer zo snel mogelijk weer terug te zijn', aldus de clubtopscorer (zeven goals), die ook de dubbel tegen AA Gent in de Champions League moet missen.

Dost verwacht volledig hersteld te zijn rond de periode waarin Oranje oefeninterlands afwerkt tegen Frankrijk en Engeland, op 25 en 29 maart. Al is het daarbij natuurlijk de vraag of bondscoach Danny Blind zich waagt aan een speler zonder wedstrijdritme in zijn selectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.