Dost: 'Ik heb er in ieder geval alles aan gedaan'

Reacties

De interesse van Feyenoord wimpelde Bas Dost (25, foto) tijdens de zomer af. Intussen is de eerste seizoenshelft negen speelronden onderweg en is de inbreng van Dost bij VfL Wolfsburg uiterst mager. Woensdagavond deed hij in een bekerduel (4-1 winst) echter weer eens van zich spreken, met een doelpunt en twee assists.

Dost: 'Ik heb er in ieder geval alles aan gedaan'

In het duel met FC Heidenheim (4-1 zege) in het toernooi om de DFB Pokal verzorgde Dost de tweede treffer voor zijn ploeg en was hij twee keer belangrijk met een assist. 'Het heeft me goed gedaan dat ik eindelijk de kans kreeg', liet de gevierde spits weten aan Kicker.

'Ik moest weer even wennen aan het spelletje, maar later in de wedstrijd ging dat wel aardig. Nu is het afwachten of ik komende zaterdag (duel met VfB Stuttgart, red.) weer bij de selectie zit. Ik heb er in ieder geval alles aan gedaan.'

Derde keus
De 25-jarige aanvaller begon woensdagavond weer eens in de basis en dat lijkt meer en meer een unicum te worden. Bij VfL Wolfsburg is de voormalige spits van Heracles Almelo en SC Heerenveen de laatste tijd namelijk de vaste derde keus; zelfs een fitte Dost komt nauwelijks voor in de plannen. Laatst tegen SC Freiburg en FK Krasnodar (Europa League) kreeg hij als invaller enkele minuten speeltijd van trainer Dieter Hecking. Maar dit was uitsluitend doordat de Deen Nicklas Bendtner vanwege een blessure in de wedstrijdselectie ontbrak.

Indien de technische staf de eerste twee aanvalsopties ter beschikking heeft, is er voor Dost namelijk géén plaats bij de eerste achttien. Op Wolfsburgs reservebank acht Hecking één wisselspits voldoende. Waardoor de vraag rijst waarom Dost tijdens de transferwindow besloot voor zijn kans te gaan. Want heel de zomer was duidelijk dat de leiding voor de toenmalige eerste spits Ivica Olic een gevestigde concurrent wilde aantrekken.

Blij voor Bas
Bendtner hapte toe en kreeg de voorbije weken ook daadwerkelijk de voorkeur boven Olic. En dat terwijl de grillige Deen bij lange na nog niet zijn beste spel heeft laten zien. Het geeft evenwel aan dat VfL Wolfsburg met hém de toekomst in wil. Hecking heeft bij herhaling benadrukt tevreden te zijn met de inzet van Dost op trainingen. Woensdagavond benadrukte hij dat opnieuw. 'Ik ben vooral blij voor Bas dat hij weer eens een treffer op zijn naam heeft gezet en er twee heeft voorbereid', sprak Hecking na de 4-1 overwinning op FC Heidenheim in de DFB Pokal.

 'Dergelijke spelers die nu de kans hebben gekregen hebben dit keer bewezen dat ik altijd op ze kan rekenen.' Tijdens de winter zal de leiding opnieuw bekijken of Dost in aanmerking komt voor een vertrek. Veel zal afhangen of Wolfsburg erin slaagt een alternatief te halen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.