Dost en Wolfsburg door oog van de naald, blamage Verhaegh

VfL Wolfsburg heeft zich in de Duitse beker met de hakken over de sloot geplaatst voor de tweede ronde. Met Bas Dost als invaller won de ploeg pas na strafschoppen van SV Darmstadt 96. FC Augsburg blameerde zich tegen 1. FC Magdeburg.

Bij VfL Wolfsburg begon Bas Dost (foto) dus op de bank. De situatie van de spits lijkt uitzichtloos, zeker nadat de club onlangs Nicklas Bendtner aantrok. In het bekerduel met SV Darmstadt 96, dat uitkomt in de Tweede Bundesliga, mocht hij evenwel invallen. Dat deed hij vlak voor het einde van de wedstrijd, bij een stand van 0-0.

Die cijfers stonden ook na de verlenging op het scorebord, waardoor Wolfsburg zich via de penaltyreeks moest plaatsen voor de volgende ronde. Nadat verdediger Naldo de eerste penalty miste leek het een hels karwei te worden, maar door twee gestopte strafschoppen werd Wolfsburg-keeper Max Grün de held: 4-5. Dost verzilverde de tweede penalty.

FC Augsburg
Paul Verhaegh, ruim een maand geleden met Nederland nog actief op het WK, begon namens FC Augsburg in de basis voor het bekertreffen met 1. FC Magdeburg, een ploeg die op het vierde Duitse niveau speelt. Augsburg, waar ook voormalig PSV-spits Tim Matavz negentig minuten speelde, blameerde zich echter door met 1-0 onderuit te gaan. Christian Beck zorgde na een klein uur voor de enige goal van de wedstrijd.