Dost en De Bruyne geven Bayern ongekend pak slaag

Reacties

Met Bas Dost en Kevin De Bruyne in de hoofdrol heeft VfL Wolfsburg het onaantastbaar geachte Bayern München een ongekende tik gegeven (4-1).

Dost en De Bruyne geven Bayern ongekend pak slaag

Na een indrukwekkende minuut ter nagedachtenis aan de overleden middenvelder Junior Malanda was er snel reden voor het publiek in Wolfsburg om een andere emotie te tonen. Bayern verloor de bal en de tegenaanval was even splijtend als doeltreffend.

Aan het einde van de counter stond Bas Dost. De spits prikte op aangeven van De Bruyne de bal achter doelman Manuel Neuer. De Nederlander was op slag van rust weer de gevierde man bij Die Wölfe, die het initiatief aan Bayern lieten. Ongetwijfeld zocht hij niet veel later met een grote glimlach de kleedkamer op. De 2-0 was van grote schoonheid. Hij nam een afvallende bal direct op zijn slof en zag de bal in de kruising gaan (foto onder).

Vanwege de overheersing van Bayern in de Bundesliga – Wolfsburg ging als nummer twee met een achterstand van elf punten de winterstop in – was het al een verrassende tussenstand. Maar dat was het nog meer aangezien de Beierse verdediging slechts vier keer in de voorgaande zeventien competitieduels het nakijken had gehad.

Dat aantal werd in de eerste wedstrijd van 2015 direct verdubbeld. Want na rust liet De Bruyne zich zien als afmaker. Beide keren bracht een pass van Maximillian Arnold de Beierse defensie in verlegenheid, en zorgde de Belgische international voor de passende afronding.

De Bayern-treffer van Juan Bernat, die met het nodige geluk de 3-1 op zijn naam kreeg, was een doekje voor het bloeden voor Bayern. Ondanks de valse start van 2015 heeft de ploeg van trainer Josep Guardiola nog een riante voorsprong van acht punten op Wolfsburg, maar is het wel de onaantastbare status kwijtgeraakt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.