Dost, De Guzman en Klaassen in selectie Oranje, Elia niet

Reacties

Guus Hiddink heeft Bas Dost opgeroepen voor de selectie van het Nederlands elftal, die 24 namen telt. Ook Jonathan de Guzman en Davy Klaassen, die nog ontbraken in de voorselectie, mogen zich maandagavond melden voor de kwalificatiewedstrijd tegen Turkije en de oefeninterland tegen Spanje. Eljero Elia ontbreekt.

Dost, De Guzman en Klaassen in selectie Oranje, Elia niet

De bondscoach van Oranje beloont Dost (25) voor zijn fantastische vorm bij VfL Wolfsburg. De spits maakte sinds de jaarwisseling dertien doelpunten voor de Duitse club, ook al staat hij inmiddels weer een tijdje droog. Dost werd in 2012 al eens opgeroepen voor Oranje door toenmalig bondscoach Louis van Gaal, maar moest zich toen vanwege een enkelblessure afmelden.

Andere opmerkelijke namen in het keurkorps van Hiddink zijn De Guzman en Klaassen, die anderhalve week nog niet bij de 28 voorlopige namen zaten. Eljero Elia was toen wel genomineerd, maar de bij Southampton weer opgeleefde vleugelspits moet nog even geduld hebben voor hij zijn eerste interland sinds november 2012 mag spelen.

Daryl Janmaat mag zich wél melden. De rechtsback van Newcastle United werd door Hiddink aangewezen als zondebok na de 2-1 nederlaag tegen Tsjechië, die hij met zijn fout inleidde. De WK-ganger was de laatste tijd echter dusdanig goed in vorm dat de bondscoach niet meer om hem heenkon. Het gaat ten koste van Ricardo van Rhijn.

Sven van Beek was door enkele uitstekende optredens namens Feyenoord ook weer in beeld voor Oranje, maar Hiddink geeft centraal achterin de voorkeur aan twee andere Eredivisie-verdedigers. Ajacied Joël Veltman en PSV'er Jeffrey Bruma. Ook Stefan de Vrij (Lazio) en Bruno Martins Indi (FC Porto) zijn opgeroepen.

Blessures
Door blessures kan Hiddink geen beroep doen op vaste krachten als Robin van Persie en Ron Vlaar. De Aston Villa-verdediger zat nog wel in de voorselectie. Karim Rekik (PSV), Leroy Fer (Queens Park Rangers), Kevin Strootman (AS Roma), Jeremain Lens (Dinamo Kiev) en Paul Verhaegh (FC Augsburg) zijn eveneens geblesseerd.

Opvallende namen die verder gepasseerd zijn: Jeroen Zoet (PSV) en Quincy Promes (Spartak Moskou), die laatste twee zaten nog wel in de voorselectie. Ook Erik Pieters (Stoke City) en Rafael van der Vaart, die bij Hamburger SV de laatste weken steevast op de bank moet plaatsnemen, ontbreken.

Kwalificatie
Nederland hervat de EK-kwalificatiereeks op 28 maart met een thuiswedstrijd tegen Turkije. Een zege is pure noodzaak, want Oranje bezet in  Groep A de derde plaats achter Tsjechië en IJsland, met zes punten uit vier duels. Alleen de bovenste twee ploegen plaatsen zich rechtstreeks voor het EK van 2016. Voor de nummer drie wacht een play-off. Op 31 maart speelt Oranje een oefenduel met Spanje; een herhaling van het nu al legendarische WK-duel van vorig jaar, toen Nederland met 5-1 won.

De 24-koppige selectie van het Nederlands elftal

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United, Eng), Kenneth Vermeer (Feyenoord).
Verdediging: Daley Blind (Manchester United, Eng), Jeffrey Bruma (PSV), Daryl Janmaat (Newcastle United, Eng), Bruno Martins Indi (FC Porto, Por), Joël Veltman (Ajax), Stefan de Vrij (Lazio, Ita), Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain, Fra), Jetro Willems (PSV).
Middenveld:
Ibrahim Afellay (Olympiakos Piraeus, Gri), Jordy Clasie (Feyenoord), Jonathan de Guzman (Napoli, Ita), Nigel de Jong (AC Milan, Ita), Davy Klaassen (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray, Tur), Georginio Wijnaldum (PSV).
Aanval:
Memphis Depay (PSV), Bas Dost (VfL Wolfsburg, Dui), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04, Dui), Luuk de Jong (PSV), Luciano Narsingh (PSV), Arjen Robben (Bayern München, Dui).

De 24-koppige selectie van bondscoach Guus Hiddink.
De 24-koppige selectie van bondscoach Guus Hiddink.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.