Dost blijft rustig ondanks belangstelling

Reacties

Hoewel Bas Dost na de winterstop bij VfL Wolfsburg uiterst succesvol was en zijn club komend seizoen actief is in de Champions League, is het uiterst onzeker of de 26-jarige spits na de zomer nog terugkeert bij de Volkswagenclub.

Dost blijft rustig ondanks belangstelling

Dost scoorde in de tweede helft van het seizoen liefst zeventien keer in alle officiële wedstrijden. De Deventenaar won bovendien de DFB-Pokal ten koste van Borussia Dortmund, tegen wie hij één keer scoorde in de eindstrijd.

Toch haalde technisch Klaus Allofs in Max Kruse van Borussia Mönchengladbach al een nieuwe spits voor komend seizoen. Dost was in de drie jaar dat hij voor Wolfsburg uitkomt alleen in de tweede helft van afgelopen seizoen onomstreden. De aanvaller kijkt daarom nadrukkelijk om zich heen en de belangstelling, vooral uit Engeland, is groot.

Newcastle United is het meest concreet, maar ook Borussia Dortmund heeft belangstelling voor de spits die minstens twaalf miljoen euro moet kosten. Dost bevestigt van zijn vakantieadres dat er clubs interesse in hem hebben, maar hij heeft zijn zaakwaarnemer opdracht gegeven hem pas te bellen als er dingen concreet zijn.

In gesprek met Voetbal International zei Dost onlangs zich geen zorgen te maken. 'Het hoort bij een topclub dat ze zich continu versterken,' aldus de spits. 'Maar ik heb ook een top half jaar gehad, ik voel me prima en zit in een luxepositie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.