Dost bewijst gelijk Sporting na veelbewogen week

Sporting Lissabon heeft zaterdag gewonnen van Estoril: 0-2. Topscorer Bas Dost sloot een 'Chinese' week af met een doelpunt, waardoor Sporting zich steviger op de derde plaats nestelt.

Het waren spannende dagen voor Dost. Het Chinese Tianjin bracht een bod van naar verluidt veertig miljoen euro (!) uit op Dost, maar Sporting weigerde dat resoluut. De Portugezen haalden Dost vorige zomer voor een kwart van dat bedrag van VfL Wolfsburg. De spits bleef en maakte zich op voor het uitduel met Estoril.

Voor de verandering was het niet Dost die voor de voorsprong van Sporting zorgde. Ezequiel Schelotto gaf de bal voor en Bryan Ruiz tikte binnen: 0-1. Na 85 minuten bepaalde Dost de eindstand op 0-2 door een benutte strafschop; zijn achttiende competitietreffer. Sporting heeft nu 47 punten heeft in de Portugese competitie. Nummer twee FC Porto heeft zes punten meer en achtervolger Guimaraes acht punten minder.