Dost bekert verder, Werder blameert zich in Bielefeld

Reacties

Zonder zelf te scoren heeft Bas Dost zich met VfL Wolfsburg ten koste van RB Leipzig geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Het Arminia Bielefeld van Koen van der Biezen schakelde met Werder Bremen weer een Bundesliga-club uit in de strijd om de DFB-Pokal.

Dost bekert verder, Werder blameert zich in Bielefeld

RB Leipzig – VfL Wolfsburg 0-2
Zonder een doelpunt van de laatste weken zo trefzekere Dost had Wolfsburg aanvankelijk grote moeite met RB Leipzig, de huidige nummer acht van de 2. Bundesliga. Nadat de 25-jarige spits in de openingsfase enkele mogelijkheden had gemist, kreeg de door frisdrankconcern Red Bull beheerde thuisclub kansen om voor een verrassing te zorgen.

Een bekerblamage bleef echter uit voor Dost. Halverwege de eerste helft sloeg Wolfsburg genadeloos toe bij balverlies van Leipzig. Daniel Caligiuri (foto) strafte de fout op aangeven van Kevin De Bruyne af. Nog geen kwartier na de hervatting was de zesde zege in zeven officiële duels – en dus een kwartfinaleplaats - helemaal binnen. Timm Klose kopte raak uit een corner van Marcel Schäfer.

Arminia Biefeld – Werder Bremen 3-1
Werder Bremen verging het op bezoek bij Arminia Bielefeld minder goed. De stunt tegen Hertha BSC (4-2 zege na verlenging) in de vorige ronde kreeg woensdagavond een vervolg voor de club van Van der Biezen. Drie dagen na de 5-3 nederlaag tegen Wolfsburg kreeg Werder Bremen ook klop tegen de koploper van de 3. Bundesliga.

Werder klom na de winterstop van de zeventiende naar de negende plaats, maar daar was in Bielefeld weinig van terug te zien. Van der Biezen zag vanaf de bank hoe Manuel Junglas en Sebastian Schuppan in het eerste uur voor een 2-0 voorsprong zorgden. Een kwartier voor tijd gaf Clemens Fritz Werder hoop op een ontsnapping, maar die bleef uit dankzij een tweede doelpunt van Junglas en rood voor Fritz.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.