Dost baalt van vervelend puntenverlies en wisselbeurt

Reacties

Bas Dost is enorm teleurgesteld over de nederlaag die hij dinsdagavond met VfL Wolfsburg leed op bezoek bij PSV (2-0). Daardoor ligt de strijd om een ticket naar de achtste finale in de Champions League namelijk weer helemaal open in Groep B. 'Dat is gewoon heel vervelend', somberde de spits na afloop.

Dost baalt van vervelend puntenverlies en wisselbeurt

'Je staat er gewoon super voor met zes punten', doelde Dost in gesprek met de NOS op de situatie voorafgaand aan het groepsduel in Eindhoven. 'Als je hier een punt of drie punten pakt, is het klaar. Nu is het weer spannend. Dat is het kwalijke.'

Want door de - in de ogen van de Oranje-international 'terechte' - zege komt PSV op gelijke hoogte met VfL Wolfsburg. Beide ploegen hebben nu zes punten na vier speelronden, één minder dan koploper Manchester United. Een gelijkspel was dan ook al een veel beter resultaat geweest voor de Duitsers, misschien ook wel een resultaat waar vooraf op werd ingezet.

Insteek
'Dat is absoluut niet mijn insteek geweest', weerlegde Dost die bewering. 'Ik ben de wedstrijd ingegaan met het idee dat ik de wedstrijd wilde winnen. Gaan voor een gelijkspel was niet onze intentie. We wilden hier voor de overwinning gaan. Het zou kunnen dat het er niet zo uitzag. We hebben voor de winst gespeeld, maar als je zegt dat dat er niet zo uitzag, zegt dat genoeg.'

Voor assistent-trainer Ton Lokhoff was de nederlaag op zich niet de hoofdmoot van de avond in Eindhoven. 'Het is ook nog zo dat je geen kansen creëert', concludeerde hij voor de camera van Sport1. 'We waren slordig in balbezit. Het gaat erom dat je de goede keuzes maakt, maar dat was vandaag een stuk minder. Door deze nederlaag worden de laatste twee wedstrijden heel cruciaal. Want in deze poule zal het tot de laatste duels heel spannend blijven.'

Bas Dost was in het Bundesliga-duel met Bayer Leverkusen (2-1 winst) van afgelopen weekend de vervanger van Nicklas Bendtner. Dinsdagavond waren de rollen omgedraaid.
Bas Dost was in het Bundesliga-duel met Bayer Leverkusen (2-1 winst) van afgelopen weekend de vervanger van Nicklas Bendtner. Dinsdagavond waren de rollen omgedraaid.

Na 68 minuten kwam er overigens al een einde aan de wedstrijd voor Dost. Hij werd door trainer Dieter Hecking naar de kant gehaald en vervangen door Nicklas Bendtner, de Deen die afgelopen weekend in de Bundesliga al zijn basisplaats innam. 'Ik heb zo langzaamaan geleerd dat te accepteren', reageerde de Nederlander diplomatiek.

'Ik heb er over het algemeen moeite mee als je eruit gehaald wordt op een moment dat je denkt: Het ging best lekker, ik was gevaarlijk, ik won mijn duels. Dan wil je doorvoetballen. Maar je weet dat, als je in zo'n selectie speelt, met zulke goede spelers, dat je af en toe gewisseld wordt. Dat was nu het verhaal, dus laat ik het daar maar bij laten', besloot hij met een kleine knipoog.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.