Dost baalt van missen Champions League-kraker in Gent

Reacties

Een jaar geleden zorgde Bas Dost nog voor spraakmakende koppen door in de eerste maanden van 2015 het ene na het andere doelpunt te maken, nu is het angstvallig stil rond de 26-jarige spits van VfL Wolfsburg. Door een gebroken middenvoetsbeentje is hij pas over ruim een maand weer inzetbaar.

Dost baalt van missen Champions League-kraker in Gent

'2016 start slecht', zegt de momenteel in Zeist revaliderende Dost in gesprek met de NOS. Want door zijn blessure mist hij onder meer de start van het Champions League-tweeluik met AA Gent, dat zijn Duitse werkgever woensdagavond ontvangt in de achtste finale van het miljoenenbal. 'Dat heb ik nog niet meegemaakt. Dit is een fantastische loting voor ons. Dan wil je je steentje bijdragen, maar dat kan dus nu niet.'

Voor de winterstop verliep het in Wolfsburg ook al niet naar wens voor Dost. Trainer Dieter Hecking had steeds vaker een reserverol voor hem in petto. Een transfer was een optie. 'Maar met Ajax heb ik geen contact gehad. Daar heb ik al een keer contact mee gehad en dat is toen heel erg misgelopen. Dat is absoluut niet aan de orde', zegt de ex-speler van SC Heerenveen, dat in de winter van 2011 een transfer naar Ajax tegenhield. Dost verloor vervolgens de arbitragezaak.

Door zijn blessure is het ook de vraag of Dost er eind maart weer bij kan zijn als het Nederlands elftal oefent tegen Frankrijk en Engeland. De viervoudig international, die in november tegen Wales zijn eerste interlandgoal maakte (foto midden), is niet bang nu buiten de boot te vallen. 'Ik ben degene die moet bepalen dat ik daar weer bij hoor. Ik weet dat ik blijkbaar kan spelen in het Nederlands elftal, dus ik moet zorgen dat ik er weer bij ben zodra ik fit ben.'

Gezien het moyenne van Dost moet dat geen probleem zijn. Sinds de in Deventer geboren aanvaller in 2012 van Heerenveen naar Wolfsburg verhuisde, maakte de 1 meter 96 lange spits 46 doelpunten in 108 officiële wedstrijden. Afgelopen seizoen was zijn beste jaargang met twintig treffers in 36 optredens. Nu staat zijn teller na 24 duels op negen goals. In januari liep Dost echter zijn blessure op, die hem nog minstens tot medio maart aan de kant houdt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.