Dortmund wint bij Mainz en neemt koppositie over

FSV Mainz 05 is niet langer de lijstaanvoerder in de Bundesliga. Borussia Dortmund won de topper in Mainz met 2-0 en is daardoor de nieuwe koploper in de hoogste Duitse competitie.

Voor Dortmund-trainer Jürgen Klopp was het een bijzondere wedstrijd; jaren was hij als speler en als trainer kind aan huis in Stadion am Bruchweg. Zijn terugkeer leverde de bezoekers drie punten op. Mario Götze opende na een klein half uur de score namens Dortmund na een knappe individuele actie in het strafschopgebied. De voorsprong was terecht, want de ploeg van Klopp was heer en meester.

Na rust knokte Mainz zich echter terug in de wedstrijd en kreeg in de 48ste minuut een uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Voormalig Mainz-verdediger Neven Subotic beging een overtreding in eigen strafschopgebied, waarna Eugen Polanski mocht aanleggen van elf meter. Roman Weidenfeller keerde zijn inzet, waardoor Dortmund zijn voorsprong behield.

In de 67ste minuut maakte Lucas Barrios er 2-0 van voor de bezoekers. De spits die uitkomt voor Paraguay omspeelde doelman Christian Wetklo en schoot uit een moeilijke hoek de tweede treffer namens de bezoekers binnen. Dortmund speelde het duel eenvoudig uit en loste door de overwinning Mainz af als koploper van de Bundesliga. De ploeg heeft 25 punten uit tien duels.