Dortmund wil concurreren met Bayern en zoekt geld

Reacties

Borussia Dortmund hoopt het gat met Bayern München te kunnen dichten door een deel van de club te verkopen. Algemeen directeur Hans-Joachim Watzke hoopt eind september opnieuw tien procent van de aandelen verkocht te hebben.

Dortmund wil concurreren met Bayern en zoekt geld

In 2005 ontsnapte Dortmund maar ternauwernood aan een faillisement, maar zes jaar later kroonde de club zich tot kampioen van Duitsland. Ook in 2012 pakte het de landstitel, terwijl BVB een seizoen later de finale van de Champions League bereikte. Daarin werd verloren van Bayern, dat op Wembley zegevierde dankzij de winnende treffer van Arjen Robben.

Sindsdien heerste Bayern in Duitsland en Watzke vreest dat dit ook in de toekomst het geval is, als de club geen actie onderneemt. In juni verkocht Dortmund al een aandeel van negen procent aan Evonik Industries en nu zoekt de club naar twee bedrijven die ieder vijf procent van de aandelen willen overnemen.

Door nieuwe inkomsten te genereren hoopt Dortmund meer te kunnen concurreren met Bayern, dat deze zomer Robert Lewandowski transfervrij overnam van BVB. Een jaar eerder bewandelde Mario Götze dezelfde weg. Als het aan Watzke ligt zal Dortmund in de toekomst vergelijkbare salarissen kunnen betalen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.