Dortmund vernedert Wolfsburg, Pizarro goud waard

Borussia Dortmund heeft uitgehaald tijdens het thuisduel met VfL Wolfsburg. Borussia Mönchengladbach boekte een uitzege, terwijl Werder Bremen zich knap terugknokte tegen 1. FC Köln.

Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg 5-1Landaksmpioen Borussia Dortmund heeft de vorm van afgelopen seizoen weer te pakken. In eigen huis maakte de ploeg van trainer Jürgen Klopp korte metten met VfL Wolfsburg. Mario Götze zette Dortmund op aangeven van Shinji Kagawa op voorsprong in de twaalfde minuut en op slag van rust maakte de Japanner er zelf 2-0 van na een knappe steekpass van Robert Lewandowski.

Aleksandr Hleb bracht de spanning heel even terug in de 59ste minuut, maar twee minuten later kopte Sven Bender de 3-1 tegen de touwen. Maar daar bleef het niet bij in het Signal-Iduna-Park. Lewandowski en Götze maakten er nog 5-1 van, waardoor Borussia Dortmund de tweede plaats overneemt van Schalke 04. Koploper Bayern München heeft twee punten meer en een duel tegoed.

Werder Bremen - 1. FC Köln 3-2Werder Bremen had net als Borussia Dortmund twintig punten uit elf wedstrijden en halverwege het thuisduel met 1. FC Köln leek de ploeg af te stevenen op een nederlaag. Door treffers van Christian Clemens en Lukas Podolski stond het bij rust 0-2, maar Claudio Pizarro zorgde eigenhandig voor drie punten. De spits scoorde in de tweede helft drie keer, waardoor Werder zegevierde.

Hertha BSC - Borussia Mönchengladbach 1-2Aan de kant van Borussia Mönchengladbach was Marco Reus weer de gevierde man. De aanvallende middenvelder, die in verband wordt gebracht met een transfer naar Bayern München, scoorde net als vorige week tegen Hannover 96 twee keer. En ook nu leverde dat een 2-1 overwinning op, aangezien alleen Adrian Ramos het net wist te vinden namens Hertha BSC.

Overige uitslagen1899 Hoffenheim - 1. FC Kaiserslautern 1-11. FC Nürnberg - SC Freiburg 1-2 Foto: VI Images