Dortmund start competitie met nipte zege op Werder

Borussia Dortmund is het nieuwe seizoen in de Bundesliga gestart met een 2-1 zege op Werder Bremen. In eigen huis schudde de regerend landskampioen de ploeg van Eljero Elia maar ternauwernood van zich af.

De Nederlander startte ondanks lichte fysieke klachten eerder deze week als basisspeler bij de bezoekers. Na elf minuten zag hij hoe Dortmund op voorsprong kwam.

Marco Reus, van Borussia Mönchengladbach overgenomen voor achttien miljoen euro, was de maker van het eerste doelpunt in het vijftigste Bundesliga-seizoen. De Duitse international profiteerde van geklungel van Alexandar Ignjovski die op kinderlijk eenvoudige wijze de bal liet lopen, waarna Reus (foto) diagonaal binnen schoot.

Na de vroege voorsprong van de thuisploeg kregen beide ploegen weliswaar kansen (waarvan een levensgrote voor Elia en Arnautovic die de paal raakte), maar verloor Dortmund gaandeweg het duel de controle. Een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd kwam Bremen langszij.

Marko Arnautovic lepelde zeer artistiek de bal op het hoofd van de Tsjech Theodor Gebre Selassie. De rechtsback, een van de blikvangers tijdens het EK, kopte vervolgens de bal in de bovenhoek.

Dortmund leek wakker geschud door de gelijkmaker en ging direct op zoek naar de winnende treffer. Die kwam er dankzij invaller Mario Götze. De middenvelder zette, vier minuten na zijn entree, een combinatie op met spits Robert Lewandowski en kon al glijdend en via de paal raak schieten. Ondanks een grote kans voor Werder-spits Nils Petersen bleef het daarbij in Dortmund. Foto: VI Images