Dortmund sluit verloren zoon Götze weer in de armen

Reacties

Mario Götze keert na drie jaar terug naar Borussia Dortmund. De 24-jarige aanvallende middenvelder komt over van Bayern München, dat zo'n tien miljoen euro verlies lijdt.

Dortmund sluit verloren zoon Götze weer in de armen

In de zomer van 2013 was er nog een bedrag van 37 miljoen euro gemoeid met de transfer van Götze naar Bayern, maar in München slaagde de 56-voudig international van Duitsland (zeventien doelpunten) er niet in de hooggespannen verwachtingen waar te maken. Götze kwam weliswaar 114 duels in actie, maar echt een basisplaats veroveren lukte hem niet.

Dortmund besloot om Götze terug te halen. De club betaalt naar verluidt 27 miljoen euro voor de speler, die eerder van 2001 tot 2013 ook al actief was voor Die Schwarzgelben. De maker van het winnende doelpunt in de WK-finale in 2014 tussen Duitsland en Argentinië (1-0 na verlenging) zette zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2020.

Bayern en Dortmund deden al voor de derde keer zaken deze zomer. In mei maakte Mats Hummels voor 35 miljoen euro de overstap van Dortmund naar München, terwijl Sebastian Rode een maand later de omgekeerde weg bewandelde. In de zomer van 2014, een jaar na de komst van Götze, nam Bayern ook Robert Lewandowski al over van zijn grootste concurrent.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.