Dortmund niet langs Bochum, Gladbach verliest weer

Borussia Dortmund-VfL Bochum 1-1

De Revierderby tussen Dortmund en Bochum kreeg geen winnaar en daar konden beide clubs waarschijnlijk goed mee leven. Bochum was het eerste gedeelte van de wedstrijd de betere, Dortmund het tweede.

Beide goals vielen voor rust. Tomasz Zdebel hielp de gasten aan een voorsprong met een volley van twintig meter en Mohamed Zidan maakte gelijk op aangeven van Neven Subotic. Dortmund staat zevende in de Bundesliga, Bochum vijftiende.

Borussia Mönchengladbach-Eintracht Frankfurt 1-2Gladbach had bij een zege een sprong kunnen maken uit de degradatiezone, maar slaagde daar niet in. Ondanks een 2-1 nederlaag, scoorde de thuisploeg zelfs geen enkele keer. In de twaalfde minuut kopte Marco Russ namens Frankfurt in eigen doel op het moment dat doelman Oka Nikolic een voorzet eenvoudig leek te kunnen plukken.

Vier minuten later was de stand alweer gelijk dankzij fraai voorbereidend werk van Ümit Korkmaz. De Oostenrijker soleerde en bediende Martin Fenin, die simpel scoorde. Na rust maakte Fenin de winnende. Hij kreeg veel ruimte van Gladbach-spits Rob Friend, die vlak voor tijd ook nog een grote kans verprutste.