Dortmund nadert Bayern door nipte zege op hekkensluiter

Reacties

Borussia Dortmund heeft door een overwinning op Hannover 96 het gat met koploper Bayern München verkleind tot vijf punten. Bij afwezigheid van topscorer Pierre-Emerick Aubameyang was Henrikh Mkhitaryan doorslaggevend: 1-0.

Dortmund nadert Bayern door nipte zege op hekkensluiter

Zonder Aubameyang, die niet helemaal okselfris uit de training van vrijdag was gekomen en werd gespaard, had Dortmund lang moeite om de ban te breken tegen de hekkensluiter. In de eerste helft was een afstandsschot van Ilkay Gündogan, die zijn honderdste Bundesliga-duel voor Dortmund speelde, een van de spaarzame hoogtepunten.

Ook na rust toonde Hannover zich aanvankelijk taai, maar moest de rode lantaarndrager toch buigen voor Mkhitaryan. De Armeense middenvelder mocht tijdens een tegenstoot opstomen en knalde de bal in de verre hoek. Na alweer de achtste competitiegoal (de achttiende in alle duels) van de matchwinner verzuimde Dortmund verder weg te lopen en ontbeerden de gasten de kwaliteit om nog wat terug te doen.

Door de overwinning heeft Dortmund de achterstand op Bayern teruggebracht tot vijf punten. De koploper komt zondag in actie in een uitduel met FC Augsburg. Omdat Hertha BSC verloor van VfB Stutgart heeft Dortmund nu al wel dertien punten voorsprong op de nummer drie (Hertha en Leverkusen), waardoor een plek bij de eerste twee al zo goed als zeker lijkt.

De eerstvolgende wedstrijd voor Dortmund staat donderdag alweer op het menu. Dan is het eerste duel met FC Porto een van de meest fraaie affiches in de Europa League. Overigens ook opmerkelijk: Dortmund heeft nu al meer punten dan vorig seizoen: 46 om 48.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.