Dortmund na rust op schot, Samp komt tekort voor stunt

Reacties

Naast de wedstrijden van AZ en Vitesse staan er donderdagavond nog meer interessante duels op het programma in de voorronde van de Europa League. VI zet ze op een rijtje.

Dortmund na rust op schot, Samp komt tekort voor stunt

Borussia Dortmund – Wolfsberger AC 5-0
De Oostenrijkers hielden het in het Signal Iduna Park een halve wedstrijd vol, maar daarna was de ploeg niet opgewassen tegen Dortmund. Marco Reus tekende vlak na de pauze voor 1-0, Pierre-Emerick Aubameyang verdubbelde de voorsprong. Via een hattrick van Henrik Mkhitaryan liep de overwinning zelfs op tot 5-0.

Vojvodina – Sampdoria 0-2
De Italianen zetten zichzelf in de thuiswedstrijd geweldig voor schut door tegen de nietige Serviërs keihard onderuit te gaan: 0-4. In de return herstelden zij zich enigszins, dankzij goals van Eder en Luis Muriel, maar genoeg om naar de play-offs te gaan was het niet.

Legia Warschau – Kukesi 1-0
De Poolse thuisploeg boekte dit keer een 'normale' zege. Het heenduel werd nog gestaakt omdat Legia-speler Ondrej Duda door een Albanese fan op het hoofd werd geraakt door een steen. Gevolg: een reglementaire 3-0 zege voor Legia. In Warschau was Michal Kucharczyk donderdag de matchwinner.

Astra Giurgiu – West Ham United 2-1
De Londenaren hadden de nederlaag van donderdag – en dus de uitschakeling – volledig aan zichzelf te wijten. Vorige week gaf de ploeg al een 2-0 voorsprong uit handen (2-2), voor de return koos manager Slaven Bilic voor vrijwel uitsluitend jongelingen. Dit met het oog op de competitiestart van komende zondag op bezoek bij stadgenoot Arsenal. De jonkies konden het in Roemenië niet bolwerken en gingen ondanks een vroege voorsprong onderuit door twee treffers van Constantin Budescu.

Zeljeznicar – Standard Luik 0-1
Het was een lekkere avond voor Standard in Bosnië-Herzegovina. Na de 2-1 zege in de heenwedstrijd was voormalig Ajax-verdediger Jelle Van Damme donderdagavond de matchwinner. Daarmee kwalificeerden de Belgen zich vrij eenvoudig voor de play-offs.

Trabzonspor – Rabotnicki 1-1 n.v.
Met trainer Shota Arveladze aan het roer is Trabzonspor uitgeschakeld. Nadat Rabotnicki in Macedonië op eigen veld met 1-0 had gewonnen, deden de Turken dat dankzij Okay Yokuslu donderdag eveneens. In de verlenging maakten de bezoekers in de persoon van Kire Markoski de benodigde gelijkmaker, waardoor voormalig Ajax- en AZ-spits Arveladze en zijn mannen zijn uitgeschakeld.

FC Kopenhagen – Jablonec 2-3
De Denen hadden het uitduel met 0-1 gewonnen en dus leek de ploeg op rozen te zitten. Door een doelpunt van Tomás Wagner trokken de Tsjechen de stand echter gelijk en dankzij Jan Gregus werd het zelfs 0-2. Nicolai Jørgensen deed nog wel iets terug voor Kopenhagen, waar ex-PSV’er Mathias Zanka Jørgensen in de basis begon en voormalig FC Twente-aanvaller Kasper Kusk inviel, maar Martin Pospisil gooide de wedstrijd in het slot. De 2-3 van Federico Santander kwam te laat.

FC Vaduz – FC Thun 2-2
Ali Messaoud kan een verder Europees avontuur met FC Vaduz vergeten. De ploeg uit Liechtenstein, die uitkomt in de competitie van Zwitserland, trof in de derde voorronde uitgerekend het Zwitserse FC Thun. Na de doelpuntloze eerste wedstrijd was een 2-2 gelijkspel genoeg voor laatstgenoemde club om zich te plaatsen. En zo is de van Willem II overgekomen Messaoud klaar in de Europa League.

Rosenborg – Debreceni 3-1
Het Hongaarse Debreceni had in eigen huis al verloren (2-3) en stond in Noorwegen dus voor een loodzware klus. Die werd vrijwel onmogelijk gemaakt toen Alexander Søderlund en Mike Jensen de stand nog voor rust op 2-0 brachten. Voormalig Ajacied Geoffrey Castillion deed nog wel wat terug, maar na een rode kaart voor Peter Mate, kort na de hervatting, was het geloof bij Debreceni weg. Via Matthias Vilhjalmsson werd het zelfs nog 3-1.

Omonia Nicosia – Brøndby IF 2-2
Zo saai als de heenwedstrijd was (0-0), zo vermakelijk was de eerste helft van de return. De Finse spits Teemu Pukki zette de Denen tot twee keer toe op voorsprong, maar evenzovaak was het de Ierse spits Cillian Sheridan - vorig seizoen met APOEL Nicosia nog actief tegen Ajax in de Champions League - die zijn nieuwe ploeg vanaf de strafschopstip op gelijke hoogte bracht: 2-2.

Nu rust werd het duel kort onderbroken omdat een van de grensrechters werd bekogeld vanaf de tribune, maar ondanks een late rode kaart voor Brøndby-speler Lucas Hradecky kwam er in de ruststand geen verandering meer. Zodoende melden de Denen, met onder anderen ex-Feyenoorder Johan Elmander in de gelederen, zich in de play-offs.

Inter Baku – Athletic de Bilbao 0-0
Op bezoek in Azerbeidzjan bereikte Athletic de Bilbao zonder overdreven veel moeite de play-offs van de Europa League. Het had de heenwedstrijd in Spanje met 2-0 gewonnen, waardoor het doelpuntloze gelijkspel in de return, onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük, voldoende was voor de verliezende Spaanse bekerfinalist van vorig seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.