Dortmund - Monaco wordt gekleurd door Franse toptalenten

Reacties

De heenwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League tussen Borussia Dortmund en AS Monaco wordt gekleurd door twee Franse toptalenten. Dortmund hoopt dat Ousmane Dembélé opstaat na zijn fout tegen Bayern München. Monaco hoopt dat Kylian Mbappé zijn eigen hobbels overwint.

Dortmund - Monaco wordt gekleurd door Franse toptalenten

Aan Duitse zijde is het een bijzonder duel voor Dembélé. De vleugelaanvaller van Dortmund is geboren in Frankrijk staat nu oog in oog met zijn landgenoten. Afgelopen weekend maakte hij een fout tegen Bayern München (4-1 verlies), toen hij wegdook bij een vrije trap van Robert Lewandowski, die daardoor in het doel belandde. 'Dat je iets anders moet doen als je in de muur staat, is duidelijk', zei Dortmund-coach Thomas Tuchel daarover op de persconferentie in aanloop naar het duel met Monaco. 'Het is dus duidelijk dat Dembélé nog een betere speler kan worden. Maar hij kan in korte tijd een cruciale rol gaan spelen, want hij helpt het team om het topniveau te halen.'

Tuchel wil het foutje van Dembélé en de pijnlijke nederlaag tegen Bayern snel vergeten. 'Monaco verdient de aandacht. Ze hebben uitstekende talenten en je ziet de handtekening van de coach in het elftal terug. We moeten ons niet van de wijs laten brengen en aanvallen als we de bal hebben', vertelde Tuchel.

Monaco
Bij Monaco is Mbappé opgestaan als supertalent. De achttienjarige aanvaller debuteerde samen met ploeggenoot Benjamin Mendy in maart voor de nationale ploeg van Frankrijk. Toen stonden ze samen op het veld met de aanstaande tegenstander Dembélé (foto boven: Dembélé rechts, Mbappé links). Afgelopen weekend ontbrak Mbappé, die dit seizoen twaalf keer scoorde, bij het duel van Monaco met Angers (0-1) vanwege een gebrek aan fitheid. Nu gaat Monaco-coach Leonardo Jardim mogelijk weer een beroep om hem doen.

'Hij lijkt nog niet helemaal hersteld, maar ik zag hem de overwinning op Angers alweer vieren. Hij kon begrijpen dat hij toen niet speelde. Dat betekent niet dat hij enorme stappen maakt. Hij zal nog veel meer wedstrijden spelen en ons helpen in de toekomst', vertelde Jardim aan de Franse media.

Dortmund kan mogelijk weer een beroep doen op Marco Reus, die vijf weken aan de kant stond met een spierblessure. Zijn aanwezigheid is echter een vraagteken, zoals dat ook bij Shinji Kagawa, Andre Schürrle, Julian Weigl en Lukasz Piszczek het geval is.

Bij Monaco keerde Falcao afgelopen weekend terug van een hamstringblessure, maar ontbreken Djibril Sidibé (acute blindedarmontsteking) en Tiémoué Bakayoko (geschorst).

De aftrap van Dortmund - Monaco vindt dinsdag plaats om 20.45 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.