Dortmund kan met CL-record Beenhakker helpen

Reacties

Borussia Dortmund kan woensdag in Santiago Bernabéu met twee doelpunten Champions League-geschiedenis schrijven en tegelijkertijd Real Madrid-recordhouder Leo Beenhakker een dienst bewijzen.

Dortmund kan met CL-record Beenhakker helpen

Borussia Dortmund heeft zich dit seizoen in de Champions League laten zien als een scoringsmachine. De teller staat inmiddels na vijf duels op negentien treffers, waarmee het record van Manchester United, Barcelona en Real Madrid kan worden gebroken. Die drie clubs sloten hun CL-groepsfase in respectievelijk 1998, 2011 en 2013 af met twintig doelpunten.

Opvallend is dat twee keer die productie een voorbode bleek voor het ultieme succes. Manchester United en Real Madrid konden in 1999 en 2014 aan het einde van de rit de belangrijkste Europese beker omhoog houden.

Borussia Dortmund, dat woensdag in de Spaanse hoofdstad strijdt om de groepswinst, kan met de goals ook een imposante reeks van Real Madrid beëindigen. De Koninklijke is namelijk al 33 wedstrijden op rij ongeslagen, waarmee het record van Beenhakker uit 1989 wordt benaderd. De Spaanse grootmacht bleef onder leiding van Don Leo 34 officiële duels op rij zonder nederlaag. De huidige Madrileense succesreeks begon na het verlies in de Champions League op 6 april bij VfL Wolfsburg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.