Dortmund in laatste kwartier verdiend langs Schalke

Schalke 04 leek een einde te maken aan de zegereeks van Borussia Dortmund, maar mede door twee doelpunten binnen twee minuten pakte de ploeg van trainer Jürgen Klopp opnieuw drie punten (3-0).

Al na drie minuten kreeg de thuisclub de eerste grote kans van de Kohlenpott-Derby, maar Pierre-Emerick Aubameyang stuitte op Timon Wellenreuther. De negentienjarige doelman van Schalke, waar Klaas-Jan Huntelaar voor het eerst in februari weer speelminuten maakte in de Bundesliga, speelde uitstekend en hield Dortmund keer op keer van het scoren af.

Daarbij kreeg hij echter wel hulp, want in de 34ste minuut belandde een schot van Marco Reus via een verdediger van de bezoekers op de lat. Daarvoor hadden Shinji Kagawa en Aubameyang enorme kansen gemist, maar steeds kwam Schalke goed weg. Ook na rust was het éénrichtingsverkeer. Reus was opnieuw dicht bij een treffer, maar Wellenreuther greep weer goed in.

Net toen Schalke iets meer op de helft van Dortmund te vinden was, sloeg de thuisclub eindelijk toe. Aubameyang, die geel kreeg toen hij bij het juichen een Batman-masker opzette, prikte binnen en ruim een minuut later was het opnieuw raak. Op aangeven van Ilkay Gündogan gleed Henrikh Mkhitaryan zijn eerste doelpunt dit seizoen namens Dortmund binnen. Daar bleef het niet bij, want na een fout van Wellenreuther bepaalde Reus de eindstand op 3-0.

Borussia Dortmund heeft door de overwinning nu 28 punten uit 23 wedstrijden, waarmee het stijgt naar de negende plaats. Schalke 04 heeft zeven punten meer en staat zesde.