Dortmund heeft eerste winterse versterking al binnen

Reacties

Borussia Dortmund kondigde zondag aan te gaan investeren en een dag later is de eerste winterversterking al binnen. Per 1 januari zal Kevin Kampl, die overkomt van Red Bull Salzburg, voor de geplaagde Duitse club gaan spelen.

Dortmund heeft eerste winterse versterking al binnen

Kampl is een veertienvoudig Sloveens international. Bij Red Bull was hij als regelmatig scorende middenvelder een vaste waarde.

Bij Dortmund ondertekent Kampl een contract tot medio 2019. Hoewel beide clubs geen uitspraken doen over de transfersom, zou het gaan om twaalf miljoen euro.

De 24-jarige middenvelder kan in de tweede seizoenshelft gaan bijdragen aan een opmars. Dortmund besloot de eerste seizoenshelft als nummer zeventien, met evenveel punten als hekkensluiter SC Freiburg. Louter op basis van gemaakte doelpunten, het doelsaldo is gelijk, ging de ploeg van trainer Jürgen Klopp de winterstop niet in als rode lantaarndrager.

Dortmund maakte eveneens bekend dat de Zuid-Koreaanse international Dong-Won Ji terugkeert naar FC Augsburg. Hij werd vorige zomer nog overgenomen van datzelfde Augsburg, maar kon geen indruk maken in Dortmund. In het verleden kwam de Zuid-Koreaan ook uit voor Sunderland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.