Dortmund haalt groeibriljant Emre Mor binnen

Reacties

Borussia Dortmund heeft dinsdag een flinke slag geslagen op de transfermarkt. De Duitse nummer twee van afgelopen seizoen heeft het supertalent Emre Mor vastgelegd tot medio 2021.

Dortmund haalt groeibriljant Emre Mor binnen

De achttienjarige aanvallende middenvelder komt over van FC Nordsjælland. Mor was tot voor kort jeugdinternational van zijn geboorteland Denemarken, maar koos recent voor de Turkse voetbalnationaliteit. Dat leverde de speler van FC Nordsjælland direct een plek in de EK-selectie op.

Dortmund was niet de enige club die het talent volgde. Ook Liverpool was in de markt voor de tweevoudig Turks international. Afgelopen seizoen kwam hij in dertien duels tot twee goals en twee assists in Denemarken.

'Dortmund is een grote club met unieke fans', aldus de jonge aanwinst van Dortmund. 'Ik kijk enorm uit naar het ontmoeten van mijn nieuwe ploeggenoten en de start van het nieuwe seizoen. Ik kan bijna niet wachten op mijn eerste wedstrijd.'

'Emre Mor is een enorm talent en een veelzijdige jonge speler met veel potentie', vult directeur Michael Zorc namens de club aan.

Bedrijvig
Dortmund toont zich de laatste tijd toch al bedrijvig op de transfermarkt. De club haalde deze week ook al Marc Bartra binnen. Voor de verdediger van Barcelona werd de gevraagde gelimiteerde afkoopsom van acht miljoen euro op tafel gelegd. Maandag werd bekend dat Dortmund ook middenvelder Sebastian Rode overneemt van Bayern München.

Eerder werd het Franse talent Ousmane Dembélé al losgeweekt bij Stade Rennes. Tegenover de komst van die drie nieuwe spelers staat het vertrek van twee steunpilaren. Ilkay Gündogan verkast naar Manchester City en Mats Hummels trad in de voetsporen van Mario Götze en Robert Lewandowski door de gevoelige transfer naar aartsrivaal Bayern te maken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.