Dortmund en Bayern maken geen fout op eigen veld

Koplopers Bayern München en Borussia Dortmund hebben zaterdagmiddag geen fouten gemaakt tijdens de negentiende speelronde in de Bundesliga. Dortmund had op eigen veld geen moeite met 1899 Hoffenheim, terwijl Bayern zich moeizaam naar een thuiszege op VfL Wolfsburg knokte. Schalke 04 kan bij winst op 1. FC Köln (later vandaag) weer gelijk met het leidende duo komen.

Bayern München - VfL Wolfsburg 2-0Bayern München heeft met veel moeite de koppositie in de Bundesliga weten te behouden. De ploeg van trainer Jupp Heynckes had in eigen huis veel moeite met VfL Wolfsburg, maar dankte topscorer Mario Gomez. In de zevende minuut leek de spits zijn ploeg al op voorsprong te zetten, toen hij doel trof uit de rebound na een schot van Franck Ribéry. Maar de treffer werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Daar waar Arjen Robben aan de kant van Der Rekordmeister een redelijk onopvallende wedstrijd speelde, was Gomez tijdens zijn tweehonderdste Bundesliga-wedstrijd bij ieder gevaarlijk moment betrokken. Alleen voor Diego Benaglio had hij Bayern kort voor rust ook op voor sprong moeten zetten, maar op vier meter van het doel schoot hij voorlangs. In de zestigste minuut maakte hij zijn fout echter goed. Uit een vrije trap van Toni Kroos schoot Gomez uit de kluts raak. Het betekende alweer zijn 118de doelpunt in de Bundesliga en zijn zeventiende van het seizoen.

Na de 1-0 viel er weinig meer te genieten in de Allianz-Arena, waar Ribéry tien minuten voor tijd naliet om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Benaglio wist het schot van de Fransman uit het doel te houden, waardoor het tot het laatste fluitsignaal spannend bleef in München. Diep in blessuretijd bepaalde Robben de eindstand alsnog op 2-0. De manier waarop was omstreden, aangezien de bal via zijn hand binnen viel nadat Felipe een lob van Ivica Olic van de lijn haalde. Borussia Dortmund - 1899 Hoffenheim 3-1Zonder zich bovenmatig in te spannen pakte Borussia Dortmund overtuigend drie punten tegen 1899 Hoffenheim. De basis voor de eenvoudige zege werd al in de eerste helft gelegd. Shinji Kagawa zette de thuisploeg al na een kwartier op voorsprong en Kevin Grosskreuz verdubbelde de marge vijftien minuten later. Aan beide treffers ging knullig balverlies op het middenveld bij Hoffenheim vooraf.

Tien minuten na rust gooide opnieuw Kagawa het duel op slot met zijn tweede treffer van de middag. Na een fraaie combinatie met Grosskreuz had de Japanner geen moeite doelman Tom Starke te passeren: 3-0. Hoffenheim deed nog wel wat terug door een fraaie volley van Fabian Johnson (uit een voorzet van Edson Braafheid), maar de zege voor de thuisploeg kwam niet in gevaar.

Dortmund bleef door de zege op Hoffenheim voor de dertiende keer op rij ongeslagen in de Bundesliga (tien zeges, drie gelijke spelen). Langzaam maar zeker krijgt de lijstaanvoerder in Duitsland een clubrecord uit het seizoen 1991/92 in zicht. In die jaargang bleef BVB negentien wedstrijden op rij ongeslagen.

Overige uitslagenWerder Bremen - Bayer Leverkusen 1-1Hertha BSC - Hamburger SV 1-2FC Augsburg - 1. FC Kaiserslautern 2-2 Foto: VI Images