Dortmund boekt thuis vijfde overwinning op rij

Borussia Dortmund blijft maar winnen in de Bundesliga. De ploeg van trainer Jürgen Klopp won ook het thuisduel met Borussia Mönchengladbach en blijft daardoor koploper in Duitsland (3-1).

In de 33ste minuut kwamen Die Fohlen nog wel op voorsprong. Marco Reus had Dortmund kort daarvoor al gewaarschuwd met een vlammend schot van afstand, maar Roman Weidenfeller had op de tweede poging geen antwoord. Van ruim twintig meter haalde de middenvelder doeltreffend uit.

Maar nog voor rust stelde Dortmund orde op zaken. Neven Subotic kopte de gelijkmaker tegen de touwen, waarna Shinji Kagawa de thuisclub in de 52ste minuut op voorsprong zette. De Japanner werd weggestuurd door Mario Götze, omspeelde Christofer Heimeroth en schoot de bal in het lege doel.

Kevin Grosskreutz en Lucas Barrios maakten er in het laatste kwartier zelfs nog 4-1 van in het voordeel van BVB, waardoor de ploeg nu 37 punten heeft uit veertien wedstrijden. Zeven meer dan nummer twee FSV Mainz 05. Borussia Mönchengladbach blijft hekkensluiter met tien punten. Foto: VI Images