Dortmund blijft ondanks zwak jaar magneet voor supporters

Reacties

Die Gelbe Wand in het stadion van Borussia Dortmund is ook komend seizoen overvol. Slechts 93 van de 55 duizend seizoenkaarthouders zeggen hun vaste plaats vaarwel na een teleurstellend seizoen.

Dortmund blijft ondanks zwak jaar magneet voor supporters

Het Signal Iduna Park is heilige grond voor voetballiefhebbers. De thuishaven van Borussia Dortmund staat bekend om de indrukwekkende sfeer en de tot de nok toe gevulde tribunes. Maar het wordt ook volgend seizoen lastig de felbegeerde kaartjes te bemachtigen. Ondanks de matige prestaties in de voorbije jaargang - de ploeg eindigde als zevende in de Bundesliga - haken nog geen honderd seizoenkaarthouders af, meldt de club. Dortmund-supporters op de wachtlijst schuiven door.

De Duitse grootmacht trok dit seizoen gemiddeld het hoogste bezoekersaantal van alle Europese clubs. Bij een thuiswedstrijd van Die Schwarzgelben waren gemiddeld 80.424 toeschouwers aanwezig. In het vroegere Westfalenstadion is plaats voor 80.700 fans. Barcelona volgt als nummer twee met gemiddeld 77.632 kijkers. Manchester United maakt de topdrie compleet met een moyenne van 75.335 bezoekers.

Na een ontluisterende eerste seizoenshelft bivakkeerde Dortmund zelfs in de degradatiezone. Pas in februari sloegen trainer Jürgen Klopp en zijn mannen de weg omhoog in. BVB gaf het seizoen nog wel enigszins glans door de bekerfinale te halen (3-1 verlies tegen VfL Wolfsburg) en zich te kwalificeren voor de voorronden van de Europa League. Het wisselvallige voetbaljaar betekende het einde van Klopp in Dortmund, de immens populaire trainer besloot zelf na zijn zevende seizoen op te stappen. Het is aan zijn opvolger Thomas Tuchel om de volksclub weer naar de top van de ranglijst te helpen.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.