Dortmund blijft Bayern voor dankzij late goal

Borussia Dortmund is dankzij de 3-1 overwinning op Hertha BSC nog zonder puntenverlies in de Bundesliga. De late treffer van Adrián Ramos was genoeg om Bayern München op doelsaldo voor te blijven.

BVB beleeft mooie tijden onder Thomas Tuchel, die als opvolger van Jürgen Klopp zowel in Europa als in de Bundesliga een voortvarende start kent. De eerste twee duels in de eigen competitie leverden zes punten en de doelcijfers 8-0 op. 'Een mooi beeld. Dat zou ik graag zo houden', zei Tuchel vooraf over de status van koploper waarmee Dortmund de derde speelronde inging.

Dankzij doelpunten van Mats Hummels voor en Pierre-Emerick Aubameyang na rust was Borussia Dortmund tegen Hertha hard op weg die perfecte status te behouden. In de 78ste minuut zorgde Salomon Kalou echter voor een eerste haarscheurtje in het nieuwe geel-zwarte bastion. De Ivoriaan stond zeven minuten op het veld namens de bezoekers toen hij de eerste was die dit seizoen Dortmund-keeper Roman Bürki passeerde in de Bundesliga.

In blessuretijd bracht invaller Adrián Ramos de marge weer op twee. Dat had meer dan alleen een tactische waarde, aangezien Borussia dankzij deze goal Bayern München voorblijft dankzij betere doelcijfers: 11-1 tegen 10-1.