Dortmund baalt van loting tegen 'titelfavoriet' Porto

Reacties

Borussia Dortmund ontvangt donderdagavond in de Europa League FC Porto voor een duel dat niet zou misstaan in de knock-outfase van de Champions League. 'Porto is één van de beste teams in Europa', vindt Dortmund-trainer Thomas Tuchel.

Dortmund baalt van loting tegen 'titelfavoriet' Porto

Het zou de finale van de Europa League kunnen zijn, maar in plaats daarvan treft Dortmund de Portugezen al bij de laatste 32. 'We hebben het voor onszelf verpest in de groepsfase (Dortmund werd tweede in de groep achter FC Krasnodar, red.). Nu spelen we in deze vroege fase al tegen één van de favorieten voor de titel', baalt verdediger Marcel Schmelzer.

Dortmund verdiende de afgelopen jaren zijn sporen in de Champions League. Die Borussen haalden in 2013 de finale (2-1 verlies van Bayern München) en werden een jaar later in de kwartfinale nipt uitgeschakeld door Real Madrid. Vorig jaar wist de club zich na een minder seizoen niet te kwalificeren voor het miljoenenbal en dus komt Dortmund nu uit in de Europa League.

Dit seizoen is de gele machine onder leiding van Pierre-Emerick Aubameyang weer helemaal op stoom. De Gabonees, die deze jaargang in alle competities al dertig doelpunten maakte, moest het duel met Hannover 96 door een kleine blessure aan zich voorbij laten gaan, maar is weer fit voor de clash met Porto, meldt Tuchel. Aan Bruno Martins Indi de zware taak om de pijlsnelle spits te beteugelen. Hij kan daarbij rekenen op de hulp van doelman Iker Casillas. De 34-jarige doelman wist met Real Madrid echter nog nooit te winnen in het Signal Iduna Park.

Dortmund lijkt net als Porto één van de grote favorieten voor het winnen van de Europa League, maar Tuchel is niet met de eindzege bezig: 'We moeten het niet over de finale in Basel hebben nu er in deze fase nog zo veel topploegen in het toernooi zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.