Dordt pakt tegen Groningen eerste punt in eigen huis

Reacties

FC Dordrecht heeft in de negende thuiswedstrijd van dit seizoen dan eindelijk een puntje gepakt. Michael de Leeuw leek namens FC Groningen met zijn handelsmerk, de vallende kopbal, de matchwinner te worden, maar Robin Gosens (foto boven) bezorgde de hekkensluiter in de slotfase een puntje: 1-1.

Dordt pakt tegen Groningen eerste punt in eigen huis

In de eerste acht thuiswedstrijden aan De Krommedijk pakte de formatie van Ernie Brandts geen enkel punt. Dat leek zo te blijven doordat De Leeuw op slag van rust toesloeg. Na goed voorbereidend werk van Jarchinio Antonia kopte hij al vallend binnen. Het was voor de spits van de Groningers al zijn negende treffer van het seizoen en bovendien een teken aan de wand. Groningen verloor immers nog niet in een wedstrijd waarin De Leeuw doel trof.

Michael de Leeuw deed het wéér: al vallend en koppend scoren. Het bleek niet genoeg voor een zege bij Dordt.
Michael de Leeuw deed het wéér: al vallend en koppend scoren. Het bleek niet genoeg voor een zege bij Dordt.

Maar genoeg voor een zege bleek het niet. Dordrecht ging in de tweede helft op hartverwarmende en opportunistische wijze op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk via invaller Gosens. Zijn schot werd van richting veranderd door Mimoun Mahi en maakte doelman Sergio Padt zo kansloos.

In de slotfase werd niet meer gescoord, waardoor Dordt nog wel altijd zonder Eredivisie-zege op Groningen is. Dat de Krommedijk geen onneembare vesting is, blijkt ook uit de improductiviteit van de thuisploeg. De goal van Gosens was pas de zevende in eigen huis en de twaalfde in totaal van Dordt. Groningen is inmiddels al tien uitduels op rij zonder clean sheet en won dit seizoen nog geen wedstrijd op kunstgras.

Dordrecht gaat 2015 als rodelantaarndrager in. De achterstand op NAC, dat zondag Feyenoord ontvangt, bedraagt zes punten. Groningen is voorlopig achtste.

{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.