Dordt laat periodetitel nog liggen ondanks hulp Sparta

Sparta Rotterdam bood FC Dordrecht een helpende hand, maar door een comeback van Helmond Sport is de strijd om de eerste periodetitel nog onbeslist.

Helmond Sport – FC Dordrecht 2-1
FC Dordrecht heeft de eerste prijs van het seizoen nog niet binnen. Na zes zeges en een gelijkspel leden De Schapenkoppen de eerste nederlaag van het seizoen. Het verlies was een grote teleurstelling voor ploeg van trainer Harry van den Ham.

Niet alleen draaide Helmond Sport pas in de laatste acht minuten een achterstand om in een voorsprong. Na de 1-1 van Sehat Koç maakte Davy Brouwers in blessuretijd uit een strafschop de winnende treffer voor de thuisploeg.

Maar ook was het wedstrijdverloop zuur omdat FC Dordrecht de kans liet liggen zich zeker te stellen van de eerste periodetitel. Door het puntenverlies van FC Eindhoven bij Sparta Rotterdam had een zege volstaan. Vrijdag kunnen De Schapenkoppen tegen Willem II de periode zeker stellen.

Sparta Rotterdam – FC Eindhoven 1-1
FC Eindhoven verzuimde te profiteren van de uitglijder van FC Dordrecht. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong moest genoegen nemen met een punt als resultaat van het bezoek aan Sparta Rotterdam.

Op Het Kasteel zorgde Chiró N'Toko op slag van rust voor een eerste tegenvaller. Het eigen doelpunt van de verdediger dwong FC Eindhoven tot een inhaalrace, die al snel ondersteund werd door de gelijkmaker van oud-Spartaan Jens van Son. Maar daar bleef het bij voor FC Eindhoven, dat daardoor de achterstand op FC Dordrecht terugbracht tot twee punten waar die helemaal had kunnen verdwijnen.

FC Volendam – Excelsior 2-2
Excelsior heeft op bezoek bij FC Volendam twee punten laten liggen. Tot twee keer toe was een voorsprong niet besteed aan de ploeg van trainer Jon-Dahl Tomasson. Nadat Robert Mühren de openingstreffer van Lars Veldwijk ongedaan had gemaakt, zette Kevin van Diermen Excelsior weer op het goede spoor. Maar in blessuretijd bezorgde Gerry Koning  FC Volendam een punt, en Excelsior een kater.

VVV-Venlo – De Graafschap 0-4
De Graafschap heeft ten koste VVV-Venlo een stap omhoog gezet. De ploeg van trainer Pieter Huistra dankte de overwinning aan Piotr Parzyszek. De Poolse aanvaller deed met drie doelpunten VVV-Venlo de das om. Maar de Limburgse gasten moesten ook bij zichzelf te rade gaan.

Waar VVV verzuimde defensief geklungel van de thuisploeg af te straffen, daar hielp het aan de andere kant de Graafschap met scoren. Bij de openingstreffer in de zevende minuut ging doelman Niki Mäepää in de fout. Ook aan de 3-0 van Piotr Parzyszek ging Limburgs geschutter vooraf. Rogier Meijer luisterde daarna zijn rentree op met een treffer.