Dordt beloont zich pas laat tegen Go Ahead

Een overwinning leek voor zowel FC Dordrecht als Go Ahead Eagles te hoog gegrepen. In blessuretijd kreeg de thuisploeg loon naar werken (2-1).

Vorige week kreeg Glynor Plet nog kritiek te verduren. Als winteraanwinst maakte hij voor de buitenwacht te weinig klaar bij Go Ahead Eagles. Trainer Foeke Booy nam zijn spits in bescherming en die betaalde dat vertrouwen terug met zijn eerste goal voor de club uit Deventer.

Na ruim een half uur nam Plet de bal knap mee na een pass van Sander Duits om daarna Dordt-keeper Filip Kurto te passeren. Micky van der Hart, een andere kop van Jut in Deventer na de thuisnederlagen tegen Ajax en AZ, antwoordde daarna ook zijn criticasters. De doelman redde knap op een inzet van Jeffry Fortes, wiens vrije trap bijna door Mart Lieder tot doelpunt werd gepromoveerd.

Het bleek uitstel van executie, al mocht FC Dordrecht van geluk spreken hoe het aan de gelijkmaker kwam. De poging van Fortes leek een prooi te worden voor Van der Hart, die echter verrast werd door teamgenoot Jop van der Linden. Die veranderde de bal van richting; 1-1.

Dordrecht, dat gezien de laatste plaats alleen gebaat was bij een zege op concurrent Go Ahead Eagles, zette na rust de goede lijn voort. Maar zoals vaker dit seizoen, brak het de thuisploeg bijna op dat het zo moeilijk scoort.

Interim-trainer Gérard de Nooijer zag onder andere Xandro Schenk zijn eigen doelman van der Hart op de proef stellen, zoals Ilias Haddad, Mart Lieder en Joris van Overeem dat ook deden met de Eagles-goalie. Die bleef overeind tot de blessuretijd, toen Sean Klaiber via de lat Dordrecht de verdiende zege bezorgde.

Door de overwinning is de afstand tussen FC Dordrecht en Go Ahead Eagles nog maar acht punten. De hekkensluiter heeft de achterstand gehalveerd op NAC Breda, dat nog drie punten boven de laatste plaats staat. Bovendien hebben De Schapenkoppen met vijf thuisduels op rij zonder nederlaag het clubrecord uit 1995 geëvenaard.