Dordrecht-doelman Kurto schiet AZ in de sneeuw te hulp

Reacties

AZ heeft de Eredivisie hervat met een 2-0 zege op FC Dordrecht. Goed voetballen was door de hevige sneeuwval in Alkmaar nauwelijks mogelijk, waardoor de ploeg van trainer John van den Brom twee keepersfouten van Filip Kurto nodig had om hekkensluiter Dordrecht alweer de dertiende nederlaag van het seizoen toe te brengen.

Dordrecht-doelman Kurto schiet AZ in de sneeuw te hulp

Trainer John van den Brom had zijn ploeg na de 3-0 nederlaag tegen FC Utrecht in de laatste wedstrijd van 2014 op drie plaatsen gewijzigd. Derrick Luckassen begon verrassend in de basis ten koste van de op een transfer azende Wesley Hoedt, Markus Henriksen hield het talent Dabney dos Santos op de bank en Steven Berghuis en Muamer Tankovic kregen in de spits de voorkeur boven Aron Jóhannsson. Bovendien verving Sergio Rochet in het doel de zieke Esteban.

Op het moment van aftrappen was het veld van het AFAS Stadion volledig bedekt met een dunne laag sneeuw. Het duurde daarom even voordat beide teams zich hadden aangepast aan de omstandigheden. Die waren in de tweede helft wel verbeterd doordat de grasmat deels was schoongeveegd. Bovendien sneeuwde het niet meer.

Filip Kurto zit al op zijn knieën op het moment dat het schot van Simon Poulsen bij hem in de buurt komt: 1-0.
Filip Kurto zit al op zijn knieën op het moment dat het schot van Simon Poulsen bij hem in de buurt komt: 1-0.

Doordat Kurto bij houdbare afstandsschoten van Simon Poulsen en Nemanja Gudelj mistastte stond AZ na vijftig minuten met 2-0 voor. Trainer Ernie Brandts hoopte halverwege met het inbrengen van aanwinst Andwelé Slory het tij nog te keren, maar een schot van de tweevoudige Oranje-international belandde in de handen van Rochet. De beste mogelijkheden waren voor AZ. Invaller Jóhannsson was met een van de lijn gehaalde inzet in de slotfase nog het dichtst bij een treffer.

Desondanks pakte AZ de draad weer op. Voordat de ploeg van Van den Brom gelijkspeelde tegen Feyenoord (2-2) en verloor van Utrecht hadden vier competitieduels allemaal zeges opgeleverd. Het levert AZ vooralsnog de vijfde plaats op, met evenveel punten als Feyenoord (31). Dat komt zondag echter nog in actie tegen FC Twente (28). Dordrecht blijft laatste met zes punten minder dan NAC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.