Dordrecht zorgt voor bekerstunt tegen tien NEC'ers

NEC is gesneuveld in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi. De ploeg van trainer Wiljan Vloet ging onderuit op bezoek bij FC Dordrecht, dat uitkomt in de Jupiler League (4-3).

De bezoekers begonnen wel uitstekend aan de wedstrijd. In de zesde minuut opende Thomas Chatelle de score namens NEC, maar halverwege was de wedstrijd eigenlijk al beslist in het voordeel van de thuisclub. Dave Huijmans, Cecilio Lopes en Erik Quekel bezorgden Dordrecht een 3-1 voorsprong en in de 45ste minuut werd John Goossens met direct rood van het veld gestuurd.

Toch weigerde de ploeg van Vloet zich neer te leggen bij de uitschakeling en in de 53ste minuut bracht Björn Vleminckx de spanning terug. Met een van richting veranderd afstandsschot zette Bart van Hintum Dordrecht in de 65ste minuut op 4-2, wat het moraal van NEC brak. Lasse Schøne maakte in blessuretijd nog wel de 4-3, maar daarna werd meteen afgefloten.