Dordrecht schiet weinig op met clubrecord tegen ADO

Reacties

ADO Den Haag wacht nog altijd op de eerste uitzege in de competitie. Ook bij hekkensluiter FC Dordrecht werd er niet gewonnen: 0-0.

Dordrecht schiet weinig op met clubrecord tegen ADO

Aan de Krommedijk ontving de slechtste thuisploeg van dit seizoen in de Eredivisie de slechtste uitploeg van de competitie. ADO wacht nog steeds op de eerste zege buiten Den Haag, terwijl Dordrecht thuis alleen van Excelsior (1-0) won.

Beide ploegen maakten er letterlijk een voetbalgevecht van, waarbij de aandacht vooral uitging naar verschillende opstootjes. Tussen de onrust door leek ADO na kolderiek verdedigen van FC Dordrecht op voorsprong te komen via Oleksandr Iakovenko (foto), maar scheidsrechter Serdar Gözübüyük keurde de treffer terecht af wegens buitenspel. Eerder vestigde Gözübüyük de aandacht ook al op zich door niet te fluiten voor een vermeende handsbal van Joris van Overeem op de doellijn.

In de slotfase kwam de wedstrijd ook voetballend gezien los, aangezien beide ploegen op jacht gingen naar de overwinning. Dat leverde Dordrecht een grote kans op via Van Overeem, maar zijn schot belandde via de binnenkant van de paal naast in plaats van in het doel. Aan de andere kant waren er grote mogelijkheden voor Roland Alberg (gestopt), Gianni Zuiverloon (naast) en Michiel Kramer (naast).

Doordat doelpunten uitbleven, incasseerde Dordrecht voor het derde Eredivisie-duel op rij geen tegendoelpunt: een clubrecord. Op de ranglijst levert dat Dordrecht weinig op, want de hekkensluiter heeft drie punten minder dan nummer zeventien NAC Breda, dat vanavond thuis tegen Vitesse nog in actie komt. ADO blijft veertiende staan met 21 punten uit 22 wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.