Dordrecht pakt zege in slotfase, bittere pil Sparta

Reacties

Ten koste van Jong FC Twente heeft FC Dordrecht de draad in thuisduels weer opgepakt. Sparta Rotterdam blijft aanmodderen, waar Jong Ajax blijft zegevieren.

Dordrecht pakt zege in slotfase, bittere pil Sparta

FC Dordrecht –Jong FC Twente 3-1
Het kostte de nodige moeite maar FC Dordrecht heeft na een serie van drie remises op eigen veld weer het genoegen mogen smaken van een zege. Paul Gladon zette vijf minuten voor tijd De Schapenkoppen op koers van de verlossende overwinning op Jong FC Twente, dat daarna ook nog de 3-1 incasseerde. Genaro Snijders profiteerde van een fout van Nils Röseler.

Voor de Enschedese beloftes was de nederlaag zuur. De ploeg van trainer Jan Zoutman was knap teruggekomen van een achterstand. De treffer van Yoeri Loen werd ongedaan gemaakt door een schitterende goal van Kristopher Vida. De Hongaarse spits ramde de bal na een uittrap van keeper Filip Bednarek ongenadig achter Dordt-goalie Warner Hahn.

VVV-Venlo – FC Oss 3-2
VVV-Venlo heeft zich hersteld van de 0-2 thuisnederlaag tegen FC Dordrecht, waardoor de aansluiting met de top werd misgelopen. De ploeg van trainer René Trost zette op eigen veld FC Oss op zij. Voor de Brabantse gasten bleek de 2-1 van Oguzhan Türk de genadeklap. Dyon Gijzen maakte in de slotfase een einde aan alle onzekerheid voor VVV, dat met de zege in het spoor bleef van koploper FC Dordrecht. De treffer van Jonathan Opoku kwam te laat voor FC Oss.

FC Volendam – Jong PSV 3-1
Jong PSV-trainer Darije Kalezic had een kleine selectie beschikbaar voor het duel met FC Volendam. Abel Tamata bleef met oog op de Eindhovense hoofdmacht uit voorzorg aan de kant. De Brabanders keerden ook met lege handen terug naar huis. Menno Koch poetste uit een strafschop de openingstreffer van Robert Mühren nog weg, maar op de tweede treffer van de spits bleef Jong PSV een antwoord schuldig. FC Volendam, dat in de blessuretijd via Ludcinio Marengo op 3-1 kwam, weerhield Jong PSV van een sprong naar de topvijf.

Fortuna Sittard - Jong Ajax 0-1
Jong Ajax heeft in Limburg de zegereeks een vervolg gegeven. De ploeg van scheidend trainer Alphons Groenendijk boekte ten koste van Fortuna Sittard de vijfde overwinning op rij. Abdelmalek El Hasnaoui brak na ruim een uur de ban voor de Amsterdammers, die met het veertiende succes dit seizoen naar de gedeelde zevende plaats klommen.

Achilles'29 – Sparta Rotterdam 1-1
Na zes teleurstellende duels met een schamele oogst van één punt heeft Sparta Rotterdam weer een bittere pil moeten slikken. Hekkensluiter Achilles’29 hield de ploeg van trainer Gert Kruys, die een keer won in Rotterdamse dienst, op een 1-1 gelijkspel. In de tweede helft had Migiel Zeller het Gelderse antwoord op de openingstreffer van Robbert Olijfveld.

Overige uitslagen:
Helmond Sport – Telstar 1-1
FC Emmen – FC Eindhoven 1-0

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.