Dordrecht legt druk in Tilburg, Sparta wéér onderuit

FC Dordrecht legt de druk bij Willem II dankzij een zwaarbevochten zege op FC Oss. De lijdensweg van Sparta Rotterdam duurt voort, terwijl Fortuna Sittard provinciegenoot VVV-Venlo aftroefde.

FC Dordrecht - FC Oss 3-2
In eigen huis boekte FC Dordrecht een mogelijk cruciale overwinning op laagvlieger FC Oss. Door de triomf is Dordt in elk geval voor een dag weer koploper van de Jupiler League.

Maar makkelijk ging het niet. In de 21ste minuut leidde matig keeperswerk van Warner Hahn de 0-1 in, die op naam kwam van Joep van den Ouweland. In de 35ste minuut kwam Dordt via een kopbal van Paul Gladon langszij en Genaro Snijders knikte twee minuten later ook nog de 2-1 binnen. Het was niet genoeg voor een Dordtse voorsprong bij rust, want Jorzolino Falkenstein strafte vlak voor de pauze defensief geklungel van De Schapenkoppen af: 2-2.

In de tweede helft verzekerde Dordrecht zich alsnog van drie cruciale punten, dankzij een goal van Jessy Mayele. Door de overwinning komt de thuisploeg op 68 punten uit 35 wedstrijden en daarmee legt het de druk bij Willem II (67 uit 34). De Tilburgers reizen zaterdag af naar nummer zes FC Eindhoven.

Sparta Rotterdam - Telstar 1-2
De lijdensweg van Sparta Rotterdam blijft voortduren. Voor de tiende keer op rij kwam de Rotterdamse traditieclub niet tot een overwinning. Telstar, dat vorige week nog met 8-0 werd afgedroogd door Excelsior, dompelde de Kasteelheren in diepe rouw.

Sparta-trainer Gert Kruys kijkt radeloos toe na de achtste thuisnederlaag op rij.

Kevin Brands hielp Telstar op slag van rust op voorsprong. Finn Stokkers maakte in de 69ste minuut de gelijkmaker, maar direct daarna kwam Sparta met tien man te staan na een rode kaart voor Daniel Breedijk. In ondertal ging de thuisclub in de slotminuten ten onder, door een tweede goal van Brands. De laatste thuistriomf van Sparta dateert daardoor nog steeds van 22 november.

Fortuna Sittard - VVV-Venlo 2-1
Dankzij twee doelpunten van Patrick Nkoyi (in de 15de en 39ste minuut) boekte Fortuna Sittard een belangrijke zege op provinciegenoot VVV-Venlo, dat aan de aansluitingstreffer van Randy Wolters in de 59ste minuut weinig had.

Door de driepunter verstevigt Fortuna zijn plek in de subtop van de Jupiler League en zijn kansen op deelname aan de play-offs. VVV blijft derde, maar kan Excelsior en FC Den Bosch later dit weekend voorbij zien komen. De koppositie is in elk geval al volledig uit zich voor de Venlonaren.