Dordrecht Europa in, gezelligheid troef in Genk

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

• Even een volgtip van Voetbal International: @fcdordrechtnl. Het mediamannetje van de promovendus twittert er vrolijk op los en niet zelden bijzonder humoristisch. Zo ook dit keer.

'Ik ben wie ik ben dankzij La Masía en wat ik daar heb geleerd.'
• Met deze woorden stelde Lionel Messi de fans van Barcelona enerzijds gerust – omdat er ondanks het transferverbod nog genoeg talent door kan komen uit de jeugdopleiding van de Catalanen – en nam het tevens op voor de club. Want de Argentijn zegt hier indirect mee dat niemand er vanuit hoeft te gaan dat de opleiders niet goed omgaan met de talenten die zij aangeleverd krijgen. Barcelona zou namelijk onreglementair gehandeld hebben bij het aantrekken van spelers onder de achttien jaar, waardoor de FIFA de Catalanen een transferverbod oplegde.

'Van wat ik gezien heb de laatste vier jaar, kan ik zeggen dat de club de talenten bijzonder goed behandelde.'
• Ook Javier Mascherano springt in de bres voor de jeugdopleiding. Maar eigenlijk slaan beide Argentijnse ploeggenoten de plank volledig mis. Het gaat er immers niet om hoe Barça de talenten behandelde, maar om hoe de club ze binnenhaalde...

'Ze zijn beiden wegens het incident op het matje geroepen. Beiden krijgen een zware, maar gepaste sanctie. Daarmee is het incident afgesloten.'
• Zo bleef directeur Erik Gerits vrij rustig onder alle hectiek bij Genk. Al na een speelronde werd trainer Emilio Ferrera op straat gezet en nu gaan de spelers ook met elkaar op de vuist. Volgens Sport/Voetbalmagazine was het na het competitieduel met Kortrijk hommeles tussen Tornike Okriashvili en Anele Ngcongca. Na het 1-1 gelijkspel grepen de spelers in de bus huiswaarts al naar de drank, waarna een aantal spelers nog richting het appartement van Anele trokken. Daar vochten de huiseigenaar en nieuweling Okriashvili met elkaar, waarbij Anele er fysiek gezien het slechtst vanaf kwam. De Georgische middenvelder wilde vluchten, kwam met zijn auto zonder brandstof te staan en werd daardoor ingerekend door de politie...

• Manchester United verloor haar eerste competitieduel met 2-1 van Swansea City, dat is bekend. En het is ook bekend dat de druk op manager Louis van Gaal dan toeneemt. Maar Usain Bolt geeft hem nog even het voordeel van de twijfel, zo zei de watervlugge Jamaicaan op een persconferentie.

'Ik voelde me op de eerste training als een scholier op zijn eerste schooldag. Gelukkig hoefde ik geen liedje te zingen zoals bij Chelsea dan het geval is.'
Josh McEachran kon opgelucht ademhalen. De 21-jarige Chelsea-huurling van Vitesse kon zijn zangkunsten nog bewaren tot het titelfeest, want de Engelsman gaat er wel vanuit dat dat er komend seizoen van komt. Althans, hij hoopt op een plaats bij de bovenste ploegen, zo zegt hij tegen Vitesse TV.

'Volgens mij riepen ze dat destijds ook over Pierre van Hooijdonk. Dat hij niet kon voetballen en van alles miste. Maar wat hij voornamelijk goed deed, was doelpunten maken. Belangrijk zijn voor de ploeg. Nou, dat wordt van een spits verwacht. Allemaal leuk en aardig als je iemand kunt passeren op de vierkante meter, maar als je actie geen rendement  heeft… dan pas kun je niet voetballen.'
• De criticasters van Stipe Perica (foto boven) krijgen een tikkie terug van de NAC-huurling. De spits wordt opnieuw gehuurd van het Engelse Chelsea, maar de Kroaat wilde eerst afrekenen met de kritieken die er vorig seizoen op hem waren in Breda. (Omroep Brabant)

'Hij voelt zich verbonden met Juventus en hij heeft toegegeven dat hij altijd een fan is geweest van deze club.'
• John Elkann, bestuurslid van Juventus, maakte bekend dat nieuwbakken Juve-trainer Massimiliano Allegri altijd een zwart-wit hart heeft gehad, ondanks zijn tijd bij AC Milan. (Sky Sport Italia)

'We gaan er gewoon heen. Ik kan er toch niks aan veranderen, want ik ben geen Obama, en ook geen Poetin.'
Jean-Paul Boëtius heeft zich er aan de vooravond van de wedstrijd tegen Zorya Luhansk bij neergelegd dat hij als speler van Feyenoord geen zalvende rol kan spelen in het conflict tussen Oekraïne en Rusland. Dit in tegenstelling tot de dames die meedoen aan de Miss World­-verkiezingen. Zij hopen nog steeds te kunnen zorgen voor wereldvrede. (De Telegraaf)

Dordrecht Europa in, gezelligheid troef in Genk
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.