Dordrecht bezorgt Ajax dramatisch competitieslot

Reacties

Voor Ajax eindigt het toch al teleurstellende seizoen dramatisch. Ook op bezoek bij hekkensluiter FC Dordrecht kon de ploeg van trainer Frank de Boer niet imponeren en incasseerde het een pijnlijke nederlaag: 2-1.

Dordrecht bezorgt Ajax dramatisch competitieslot

In de eerste helft gebeurde er helemaal niets aan De Krommedijk. Zonder treffers zochten beide ploegen halverwege de kleedkamers op. Dat was alweer de dertiende keer in dit seizoen dat de Amsterdammers met een 0-0 tussenstand gingen rusten. Het feit dat Ajax regelmatig niet onder de druk van Dordrecht kon komen was tekenend voor de vorm van Ajax in dit seizoen.

En dat de club snakte naar de zomerstop werd ook in de tweede helft weer duidelijk. Nadat PSV een maand geleden al de titel in de wacht sleepte pakte Ajax tegen achtereenvolgens NAC Breda (0-0), PEC Zwolle (1-1) en SC Cambuur (3-0) slechts vijf punten. Uiteindelijk openden de Amsterdammers tegen Dordrecht de score door een treffer van Fischer. De Deen kon simpel binnenschieten op aangeven van Lasse Schöne, maar het slotakkoord was voor de thuisploeg.

Nadat Sean Klaiber twintig minuten voor tijd de gelijkmaker had aangetekend na een schitterende hakbal van Joris van Overeem, bepaalde Ricky van Haaren in de extra tijd zelfs de eindstand op 2-1. Daarmee boekten De Schapenkoppen pas de vierde overwinning van dit seizoen en kan de ploeg van trainer Jan Everse toch met opgeheven hoofd richting de Jupiler League. De Amsterdammers eindigen het seizoen weliswaar als nummer twee, maar sprankelend voetbal was deze voetbaljaargang meer uitzondering dan regel.

Dat was ook zondagmiddag het geval. Dordrecht weigerde zichzelf naar de slachtbank te leiden en zocht de aanval. En dat terwijl Ajax in het verleden alle competitieduels, voorafgaand aan de wedstrijd in Dordrecht, had gewonnen van De Schapenkoppen. Toch was er nog een klein lichtpuntje. Dit seizoen incasseerden de Amsterdammers namelijk de minste treffers in de competitie. Diederik Boer hield bij afwezigheid van Jasper Cillessen niet de nul in Dordrecht, waardoor Ajax het seizoen eindigt met 29 tegendoelpunten, twee minder dan landskampioen PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.