'Doppelpack' Petric brengt HSV in kopgroep Bundesliga

Hamburger SV heeft aansluiting gevonden bij de kopgroep in de Bundesliga met een regelmatige zege bij 1. FC Köln. Ook VfL Wolfsburg kroop omhoog.

'Doppelpack' Petric brengt HSV in kopgroep Bundesliga

1. FC Köln-Hamburger SV 1-2Hamburger SV heeft een einde gemaakt aan de moeizame reeks op vreemde bodem. Mladen Petric leverde met twee doelpunten in het eerste half uur de grootste bijdrage aan het HSV-succes in Keulen, waar scheidsrechter Manuel Gräfe met een warrig optreden veel aandacht trok. Zo wilde de arbiter doelpuntenmaker Petric geel geven vanwege het uittrekken van het shirt. Pas na overleg met zijn assistent zag hij in dat de Kroaat zijn shirt had aangehouden. HSV kwam met de verdiende zege op vier punten van koplopers 1899 Hoffenheim en Bayern München en achterhaalde nummer vier Hertha BSC. 1. FC Köln is na de vierde nederlaag op rij afgegleden naar de twaalfde plaats.

VfL Wolfsburg-Hannover 96 2-1VfL Wolfsburg blijft op eigen veld goed presteren. De ploeg van Felix Magath boekte tegen Hannover 96 de zevende thuisoverwinning van het seizoen. Zvjezdan Misimovic was de gevierde man in de Niedersachsen-derby. De Bosniër bereidde de 1-0 van Cristian Zaccardo voor en nam zelf na ruim een uur de 2-1 voor zijn rekening. De score had hoger kunnen uitvallen, ware het niet dat Hannover-middenvelder Jan Rosenthal tien minuten voor tijd een strafschop van Edin Dzeko stopte. Keeper Florian Fromlowitz was van het veld gestuurd voor het onreglementair afstoppen van Dzeko.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen