Doorbraak bij Hertha ex-Twente-verdediger Niemeyer

Peter Niemeyer (27) is ruim vier jaar na zijn vertrek bij FC Twente definitief doorgebroken in de Bundesliga. De Duitse middenvelder is dit seizoen een van de bepalende gezichten bij Hertha BSC, dat deze zomer op het hoogste niveau is teruggekeerd.

Doorbraak bij Hertha ex-Twente-verdediger Niemeyer

'Vorig seizoen is voor mijn ontwikkeling heel belangrijk geweest, dat kampioensjaar in de Tweede Bundesliga ben ik enorm gegroeid', verhaalt Niemeyer, die destijds door Hertha BSC werd gehuurd van Werder Bremen, de club waar hij nimmer een vaste waarde werd.

De centrale verdediger/middenvelder speelde tussen 2002 en januari 2007 voor FC Twente 106 competitiewedstrijden. Als speler van Jong Duitsland hoopte hij zich bij Werder Bremen, in 2007 dé grote uitdager van Bayern München, verder te ontwikkelen. Zondag speelt Niemeyer met Hertha BSC voor het eerst tegen zijn oude club.

'Bij FC Twente was ik een grote naam, in Bremen slechts Mitläufer. Al heb ik daar wel een prachtige tijd gehad met veel hoogtepunten, zoals het spelen van de UEFA Cup-finale in 2009 (verloren van Shakhtar Donetsk, red.). Inmiddels ben ik bij Hertha BSC uitgegroeid tot dragende speler, van mij wordt een en ander verwacht en mijn mening télt…'

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's