Door steen gevelde Duda komt met schrik vrij

De schade bij Legia Warschau-speler Ondrej Duda valt mee. De Slowaak werd gisteren in de Europa League-wedstrijd tegen het Albanese Kukesi geraakt door een steen, maar hield behalve een flinke snee in zijn hoofd geen serieus letsel over aan het incident.

Het duel in Albanië tussen Kukesi en Legia Warschau werd na een uur bij een 1-2 tussenstand gestaakt door scheidsrechter Stephan Klossner. Nadat Duda door een fan van de tegenpartij met een steen werd geraakt, besloot de aanwezige UEFA-waarnemer het duel te laten staken.

Daarvoor waren er ook al ongeregeldheden op de tribunes geweest. 'De belangrijkste taak was om de officials en spelers zich veilig te laten voelen. Ik ervaarde de situatie als zeer dreigend', stelt de waarnemer op de website van de Poolse club.

Kukesi zal ongetwijfeld (flink) gestraft worden voor de ongeregeldheden en hangt in ieder geval een reglementaire nederlaag boven het hoofd. De UEFA heeft daarover echter nog geen definitief uitsluitsel gegeven.

Legia was in de 29ste minuut op voorsprong gekomen via Nemanja Nikolić. Vlak na rust bracht Felipe Moreira Santos de Albaniërs langszij, waarna Rzeźniczak de Poolse bezoekers weer aan de leiding hielp.