Door gelijkspel blijft Catania onder Lazio en Fiorentina

Catania bleef tegen Lecce steken op een 1-1 gelijkspel en slaagde er niet in zich naast Juventus en Napoli te nestelen in de stand van de Serie A.

Als er een ploeg verdiende te winnen, dan was dat Catania. Maar de bezoekers uit Lecce stichtten ook geregeld gevaar en hadden even goed vlak voor tijd de winst kunnen opeisen gezien de mogelijkheden.

Catania kwam in de 62ste minuut op voorsprong. Giuseppe Mascara speelde de bal de zestien in, waarna Michele Paolucci (foto) ietwat gelukkig in balbezit kwam. De aanvoerder handelde zeer snel en schoot de bal knap in de verste hoek.

Maar zes minuten later stond het alweer 1-1. Lecce-coach Mario Beretta zag tot zijn vreugde dat de juist ingevallen Jorge Castillo met zijn eerste balcontact uithaalde vanaf de rand van de zestien en keeper Albano Bizzari klopte met een laag schot.

Catania heeft 22 punten en dat is er eentje minder dan Lazio en Fiorentina hebben. Lecce heeft dertien punten en staat daarmee net boven de degradatieplaatsen.