Door fans uitgeklede Bulgaarse trainer alweer vervangen

Ivaylo Petev (foto) is daags na zijn bizarre presentatie alsnog opgestapt als trainer van Levski Sofia. Volgens de inmiddels ook vertrokken technisch directeur Nasko Sirakov heeft eigenaar Todor Batkov boter op zijn hoofd.  

Door fans uitgeklede Bulgaarse trainer alweer vervangen

De aanstelling van Petev kon geen goedkeuring wegdragen van een aantal Levski-fans, die hun onvrede dinsdag omzetten in daden. De kersverse trainer werd nog tijdens zijn presentatie gedwongen de Levski-trui uit te trekken.

De vermeende uitspraken van Petev over zijn sympathie voor rivaal CSKA Sofia waren de aanleiding voor het bizarre tafereel. 'Maar ik heb dat niet gezegd', aldus de 38-jarige trainer, die ondanks het verzet tegen zijn aanstelling toch besloot aan het werk te gaan bij de nummer zes van Bulgarije.  Een dag later kwam hij alsnog terug op die beslissing.

'Wat woensdag is gebeurd, is heel naar en ik wil niet werken in een dergelijke omgeving', zei Petev, die na Ilian Iliev, Nikolay Mitov en Slavisa Jokanovic al de vierde trainer was die zich dit seizoen verbond aan Levski.

'Ik wilde graag werken bij Levski, maar ik had dit niet verwacht in de 21ste eeuw', vervolgde de opgestapte Petev. 'Dit is abnormaal. Ik ben geen crimineel en geen dief, maar woensdag voelde ik me dat wel.'

Eigenaar Todor Batkov (foto) noemde het gedrag van fans een schande. 'Het is een smet op onze club. Dit is ongekend', aldus de voorzitter, die Antoni Zdravkov naar voren heeft geschoven als nieuwe trainer. Diens eerste klus is op 19 oktober de immer beladen stadsderby tegen CSKA.

Levski Sofia, waar Garry Mendes Rodrigues en Dustley Mulder onder contract staan, moet ook op zoek naar een nieuwe technisch directeur. Nasko Sirakov heeft zijn functie ter beschikking gesteld naar aanleiding van de gebeurtenissen. 'Dit is ongekend in het voetbal. Dit is niet mijn Levski', liet de Bulgaarse oud-international weten.

Sirakov, die als speler vier periodes uitkwam voor Levski en scoorde in de openingswedstrijd van het WK van 1986 tegen Italië (1-1), heeft bovendien zijn buik vol van Batkov. 'Ik zal alles vertellen in een boek dat binnen twee maanden wordt uitgebracht. Ik heb veel te vertellen', aldus de voormalige verdediger in Bulgaarse media. De fans die Petev aanvielen, worden volgens Sirakov betaald door Batkov.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen