Donnarumma vol ontzag na record 'grote broer' Buffon

Reacties

De nog altijd maar zeventienjarige Gianluigi Donnarumma is dankbaar na zijn tweede interland voor Italië. De jonge doelman leert bij het nationale elftal van de grote meester, Gianluigi Buffon.

Donnarumma vol ontzag na record 'grote broer' Buffon

Laatstgenoemde evenaarde dinsdagavond in het oefenduel met Duitsland het record van Iker Casillas als het gaat om de Europeaan met de meeste interlands. Beide keepers kwamen liefst 167 keer in actie voor hun land. Op 38-jarige leeftijd concentreert Buffon zich niet alleen op het heden, maar ook op de toekomst. De routinier is de mentor van Donnarumma.

'Ik heb een geweldige relatie met Gigi', zegt Donnarumma na het doelpuntloze gelijkspel tegen Duitsland tegenover Rai Sport. 'Hij geeft me altijd advies en ziet me als zijn jongere broer, zo gaat hij met me om. Ik probeer goed te kijken naar iedere actie die hij maakt op de training. Ik ben hem dankbaar', aldus de sluitpost van AC Milan.

Het besef is er in Italië dat Buffon met zijn afscheid een leegte achter zal laten, ook Donnarumma is zich daar bewust van. Hij probeert niet gebukt te gaan onder de druk. 'Iedereen zegt dat ik zijn erfgenaam ben, maar op dit moment focus ik me volledig op Milan en dat gaat goed.' Van een transfer naar Juventus zegt de jonge doelman niets te willen weten. 'Ik steun Milan al van jongs af aan. Ik speel al voor een topclub.'

De tiener is bondscoach Giampiero Ventura dankbaar voor de kans om zich op het hoogste podium te ontwikkelen. 'Het is altijd een goed gevoel om het shirt van Italië te dragen. Ik wil de coach bedanken. Het is een eer.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.