Donnarumma reus naast Insigne, Belgen werken bij McDonald's

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Donnarumma reus naast Insigne, Belgen werken bij McDonald's

• Ook al is hij nog maar achttien jaar oud, verschillende ploeggenoten bij het nationale team van Italië kijken enorm naar Gianluigi Donnarumma op. De doelman is dan ook 1,96 meter lang. Dat is 33 centimeter groter dan Lorenzo Insigne. En dat is te zien!

'Dit is het beste Real Madrid in de historie. Met dank aan Zinedine Zidane.'
Raúl, die in zijn tijd niet met de minste voetballers samenspeelde bij Real Madrid, toonde zich na de Champions League-finale diep onder de indruk van De Koninklijke. (beIN Sports)

Romelu Lukaku en Jan Vertonghen klusten zondag bij in een vestiging van McDonald's, het gevolg van een stunt van een sponsor van de Belgische nationale ploeg. Maandagavond staat een oefeninterland tegen Tsjechië op het menu voor De Rode Duivels.

When you work in @mcdonalds for the day...

Een bericht gedeeld door Jan Vertonghen (@jvertonghen) op

• Het is vandaag 4 juni. Twintig jaar geleden werkte Nederland op deze dag een oefenwedstrijd af tegen Zuid-Afrika. Opvallend was de aanwezigheid van Nelson Mandela bij dat duel. Oranje won met 0-2 door goals van Giovanni van Bronckhorst en Jean-Paul van Gastel.

• Omdat Michael Carrick zijn club Manchester United al jarenlang trouw is, organiseerde de club een testimonial voor de middenvelder. Op Old Trafford stond het team van Carrick, met onder meer Edwin van der Sar op doel, onder leiding van Sir Alex Ferguson. In het team met All-Stars werd Clarence Seedorf opgenomen. Robbie Keane, Nemanja Vidic en Gaizka Mendieta scoorden, waarna Carrick zelf de eindstand op 2-2 bepaalde met een knap schot van buiten de zestien.

Darren Anderton stopte in 2008 met voetballen, maar liet zien nog steeds over een loepzuivere traptechniek te beschikken.

• Het vrouwenelftal van Olympique Lyon vierde op uitnodiging van clubpresident Jean-Michel Aulas de winst van de Champions League in Saint-Tropez en daar kwamen de vrouwen zowaar Francesco Totti tegen. Natuurlijk werd er een foto gemaakt.

• Cristiano Ronaldo was zaterdagavond de grote man in de Champions League-finale tussen Real Madrid en Juventus (4-1). Onder toeziend oog van de hele wereld greep hij de hoofdrol met twee treffers. En dat terwijl de avond voor de Portugees nog zo desastreus begon. De warming-up van het ijdele fenomeen viel namelijk in het water.

• Achteraf was de 32-jarige Ronaldo een stuk blijer, getuige zijn kraakheldere analyse.

Kiko Casilla speelde geen minuut mee in de Champions League-campagne van Real Madrid, maar de reservedoelman vierde het feestje in Cardiff wel mee. Op geheel eigen wijze.

• Circus Marcelo draaide ook zaterdagavond weer op volle toeren. De Braziliaanse linksback, die rugnummer 12 draagt bij De Koninklijke, speelde een ijzersterke Champions League-finale en had ook zijn lolbroek weer aan.

• Marcelo blijkt naast circusartiest ook volleerd kapper. Kort na de finale in Cardiff geeft hij ploeggenoot Casemiro de 'Zidane coupe'.

• Over kapsels gesproken. Oranje-international Shanice van de Sanden lijkt op deze foto een ware 'Nathan Rutjes coupe' te dragen.

⚽️

Een bericht gedeeld door Shanice Van De Sanden (@svandesanden) op

• Barcelona presenteerde deze week Ernesto Valverde als nieuwe trainer en de verwachting is dat de Catalanen zich de komende weken gaan roeren op de transfermarkt. Voormalig middenvelder en clubicoon Xavi voorziet zijn oude club alvast van advies. 'Ik zou Adrien Rabiot van Paris Saint-Germain halen', vertelt de Spanjaard aan Le Parisien. 'Hij zou moeiteloos kunnen meedraaien. Hij kan het spel organiseren, verdedigen, dribbelen en aanvallen. Hij is een complete middenvelder.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.