Donnarumma kost 170 miljoen, FC Eindhoven even in de CL

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Donnarumma kost 170 miljoen, FC Eindhoven even in de CL

'Hij is al een kleine kampioen, maar hij kan een grote kampioen worden.'
• Zaakwaarnemer Mino Raiola laar zich op Premium Sport uit over Gianluigi Donnarumma (foto). Hij keepte pas vijf wedstrijden in de Serie A, maar de zestienjarige keeper van AC Milan heeft volgens hem al een marktwaarde van liefst 170 miljoen euro.

Cristiano Ronaldo is inmiddels dertiger, maar Ronaldo junior komt eraan. Net als zijn vader lijkt ook de vijfjarige nakomeling zich goed te vermaken in het krachthonk. (Cristiano7.net)

Ronaldo zoontje

FC Eindhoven waande zich even van de Jupiler League in de Champions League. Met dank aan de Daily Express.

fc eindhoven champions league

• Voor Lionel Messi was 2015 naar eigen zeggen een groot hoogtepunt. Bekijk hieronder het interview met de Argentijn waarin hij terugblikt op alle successen.

'Het winnen van prijzen was als voetballer altijd mijn eerste doel, het bemachtigen van de titel om het mooiste voetbal kwam op de tweede plaats. Dat lijk voor Van Gaal ook te gelden.'
• Voormalig Manchester United-verdediger Rio Ferdinand steekt in gesprek met The Sun Louis van Gaal een hart onder de riem. De Nederlandse manager van The Red Devils ligt onder vuur omdat hij niet aanvallend genoeg zou spelen. Opvallend is dat Ferdinand jarenlang samenspeelde met Paul Scholes, die misschien wel het meest kritisch is op de werkwijze van Van Gaal.

'Van Gaal hoort die kritiek al tijden. Hij zal daar niet tegenin gaan, maar zeggen dat hij tweede staat en nog alle kans heeft om de volgende ronde van  de Champions League te halen.'
• De Nederlander René Meulensteen was jarenlang assistent van manager Sir Alex Ferguson bij Manchester United. Momenteel staat zijn landgenoot Louis van Gaal aan het roer op Old Trafford en die krijgt de nodige kritiek de verduren over de manier waarop hij zijn ploeg laat spelen. Maar Meulensteen denkt dat de oefenmeester hier niet echt wakker van zal liggen zolang de resulataten niet slechter worden. (BBC)

'Hij wacht net zo lang als Simon Mignolet bij het uitschieten.'
• Liverpool-manager Jürgen Klopp ging tijdens de persconferentie na afloop van het Europa League-duel met Girondins Bordeaux (2-1 zege) in op de blunder die zijn keeper Simon Mignolet in de wedstrijd maakte. De Belgische doelman hield de bal in totaal 21 seconden in zijn handen, waar er slechts zeven zijn toegestaan. De Fransen mochten hierdoor een indirecte vrije trap nemen binnen het strafschopgebied en kwamen via dit buitenkansje op voorsprong.

'Ik kreeg een knuffel van hem toen ik onlangs op bezoek ging bij Liverpool. Daar krijg je een goed gevoel door, hij is heel enthousiast.'
• Tijdens zijn werkzaamheden als analist bij BT Sports gaat Steven Gerrard in op de kwaliteiten van Liverpool-manager Klopp. De legende van The Reds ziet zijn menselijke kwaliteiten als zijn belangrijkste punt.

• Ajax won donderdagavond in de Europa League met 2-1 op bezoek bij Celtic. Dat had trainer Ronny Deila van de Schotten anderhalf jaar geleden niet zien aankomen toen hij deze uitspraak deed…

'Je weet nooit wanneer jouw tijd komt en tot die tijd is het mooi als je elke dag mag starten en mag spelen.'
• Na afloop van het Europa League-duel met Napoli (1-0 nederlaag) gaat Club Brugge-verdediger Stefano Denswil in op de veiligheidsmaatregelen in België en op de overledenen bij de aanslagen in Parijs van precies twee weken geleden. (Club Brugge TV)

• Het shirt met daarop rugnummer vier keerde donderdagavond weer even terug op het veld bij FC Utrecht. Noah di Tommaso, de zoon van de tien jaar geleden overleden Utrecht-verdediger David di Tommaso, trainde namelijk mee met de Onder-11 van de Domstedelingen en hij droeg symbolisch het shirt met het rugnummer van zijn vader erop, dat sinds zijn dood nooit meer wordt gebruikt in Utrecht. Noah is in Nederland voor de David di Tommaso Memorial van komende zondag, tegen Heracles Almelo. Hij verricht dan de aftrap. (Website FC Utrecht)

• Niet alleen het Europese seizoen van FC Groningen is in het water gevallen, ook de camera van RTL overkwam dit.

'Dennis Bergkamp is mijn voorbeeld, hij was mijn trainer bij Ajax Onder-10. Toen hij bij Arsenal speelde was ik nog heel, heel jong. Maar ik heb de tijd genomen om veel van zijn wedstrijden bij Arsenal terug te kijken'
• De zestienjarige Donyell Malen verruilde Ajax afgelopen zomer voor Arsenal. Op de website van de Londenaren gaat hij in op een van zijn oud-trainers in Amsterdam, die men bij Arsenal ook nog wel kent.

• Op Twitter laat Michael van Praag zijn licht schijnen over het verkopen van spelersrechten aan derden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.