Donk: 'Manier waarop we winnen is nu niet belangrijk'

Club Brugge lijkt na de trainerswissel de weg omhoog te hebben gevonden. Brugge-verdediger Ryan Donk hoopt, onder de onlangs aangestelde trainer Juan Carlos Garrido, met overtuigender voetbal een sterke reeks neer te zetten.

Donk: 'Manier waarop we winnen is nu niet belangrijk'

Halverwege november nam de Spanjaard Garrido het stokje over van de ontslagen George Leekens. Hij won zijn eerste twee wedstrijden tegen Waasland-Beveren (6-2) en Charleroi (1-0) nadat de ploeg zeven wedstrijden op rij zonder overwinning was.

'We winnen twee keer op rij na een heel slechte reeks die eraan vooraf ging', aldus Donk. 'Dit is een behoorlijke opsteker al weet ik ook dat onze prestatie niet geweldig was. De supporters hebben gelijk dat ze meer van ons willen en er is dus nog heel wat werk aan de winkel.'

De voormalige speler van onder meer AZ en RKC was in de matige wedstrijd tegen Charleroi (1-0 winst) belangrijk met een assist op Bjorn Vleminckx. 'De manier waarop we winnen, is op dit moment niet het belangrijkste. We moeten nu werken aan de automatismen', zo analyseerde de Nederlander.

Door deze overwinning staat de club van de geboren Amsterdammer op de vijfde plaats in de Belgische Eerste Klasse. Zaterdag neemt Club Brugge het in de competitie op tegen KV Mechelen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's