Dominant Schalke 04 overloopt Paris Saint-Germain

Schalke 04 heeft zonder veel problemen Paris Saint-Germain van zich afgeschud. De Duitse 3-1 zege in het UEFA Cup-toernooi zal trainer Fred Rutten om meer redenen plezieren.

Het eerste UEFA Cup-groepsduel voldeed aan de voorwaarden die Rutten zich met Schalke 04 ten doel heeft gesteld; aanvallend voetbal koppelen aan aansprekende successen.

Schalke 04 speelde op eigen veld dominant en liet Paris Saint-Germain weinig ruimte. De pressie op het Franse doel vertaalde zich al na twaalf minuten in de openingstreffer. Onder druk van Jefferson Farfán werkte verdediger Larrys Mabiala de bal achter zijn eigen doelman Mickaël Landreau. Farfán was ook betrokken bij de 2-0 zes minuten voor rust. De Peruaanse oud-PSV'er legde terug op Kevin Kuranyi, die met een dropkick vanaf ruim zestien meter de bal in de kruising joeg. De derde Duitse treffer paste het beste in de ideeën van Rutten. Halil Altintop verwerkte een lange pass van Benedikt Höwedes knap, ging de combinatie aan met Kuranyi en passeerde PSG-doelman Landreau.

Defensief toonde Schalke zich kwetsbaar. Maar doordat Mateja Kezman in de eerste 45 minuten tot twee keer toe zijn kans niet greep, bleef een tegendoelpunt lang achterwege. De eretreffer van Clément Chantôme in blessuretijd was eigenlijk te veel van het goede geweest voor het zwakke Paris Saint-Germain.

In de strijd om UEFA Cup komen Schalke 04 en Paris Saint-Germain in de groepsfase ook FC Twente nog tegen. Manchester City ís de vijfde club in Groep A.