Dominant Juve verplettert eigen record

Reacties

Juventus kroonde zich gisteravond met een 1-3 overwinning op Cagliari niet alleen tot winterkampioen van Italië, maar zette ook een nieuw puntenrecord neer. In 2014 behaalde De Oude Dame liefst 95 punten.

Dominant Juve verplettert eigen record

Daarmee verbetert Juventus zijn eigen record dat stamt uit 2012. Toen behaalde de club uit Turijn 94 punten in veertig wedstrijden. De prestatie die de Bianconeri dit kalenderjaar leverden is vele malen indrukwekkender, want de club had voor 95 punten slechts 37 competitiewedstrijden nodig.

Het illustreert de suprematie van Juventus in 2014, het jaar waarin de club kampioen werd met het recordaantal van 102 punten en een voorsprong van zeventien punten op achtervolger AS Roma. Toch wijst een en ander erop dat de verschillen tussen Juve en de Romeinen dit seizoen niet meer zo groot zijn. Als Roma zaterdag zijn laatste duel van 2014 wint (thuis met AC Milan), is het gat tussen beide ploegen slechts één punt.

'Het is heerlijk dat we het jaar afsluiten als koploper', aldus trainer Massimiliano Allegri na de winst op Cagliari. 'Ik heb het geluk dat ik kan beschikken over spelers die elke wedstrijd weer aan de wereld willen laten zien wat ze laten zien. We kunnen nu met een goed gevoel naar Qatar (daar speelt Juve maandag tegen Napoli om de Super Cup, red.).'

Kanttekening
Overigens is bij het puntenrecord van Juventus wel een kanttekening op zijn plaats. Indien alle seizoenen namelijk worden omgerekend naar het driepuntensysteem, dan is juist Juventus' vijand Torino in het bezit van de beste prestatie in één kalenderjaar. In 1948 behaalden de Granata namelijk 101 punten. Daar had de traditieclub wel het relatief grote aantal van 45 duels voor nodig, wat betekent dat Juventus over 2014 beter presteerde, gerekend naar het gemiddelde aantal punten per wedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.